![]() |
İmana Gelen Ayı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmana Gelen AyıAteist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakıyormuş ![]() Evrim ne güzellikler yaratıyor! diye düşünüp mest oluyormuş, Birden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve onu kovalamaya başlamış ![]() Adam bütün gücüyle kaçıyormuş ama her arkasına bakışında ayının daha hızlı olduğunu fark ediyormuş ![]() ayağı yerdeki bir dala takılmış, ayı adamın üzerine atlamış, pençesini kaldırmış, tam vurmaya hazırlanırken adam 'Allahım! diye bağırmış ![]() Bir anda zaman durmuş ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş bir anda orman kararmış ve gökyüzünden bir ışık huzmesi adamın üzerine parlamış ![]() Çok derinden gelen ilahi bir ses adama; 'Yıllarca bana inanmadın, yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymalıyım?' demiş ![]() Adam utanç içinde: 'Biliyorum bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık, ama hiç olmazsa ayıyı dindar yapabilir misin?' demiş ![]() 'Peki' diye karşılıkvermiş ve ışık kaybolmuş ![]() Nehir tekrar akmaya başlamış her şey eski haline dönmüş ![]() Ayı iki pençesini de göğe doğru çevirmiş ve konuşmaya başlamış; 'Allahım, senin rızkınla orucumu açıyorum, hamdolsun bana verdiğin nimetlere ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|