|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bil, fak, geyikleri, hacepttepe, lab, üni |
![]() |
Hacepttepe Üni. Ed. Fak. Bil. Lab. Geyikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hacepttepe Üni. Ed. Fak. Bil. Lab. GeyikleriBu olaylar ve konuşmalar gerçekten yaşanmaştır ![]() Bilgisayarda çalışan öğrencinin elektrik kesildikten 15 dakika sonraki sorusu; - Elektrik mi kesik? - Boş bilgisayar yok mu? - Yok - Hiç mi yok? ----------------------------------------------- - Word'lü bilgisayar var mı? - Hayır çilekli ve vanilyalı var sadece ![]() ----------------------------------------------- - Çıkıntı alabilirmiyim? (Printerdan çıktı almak için öğrencinin sorusu) ----------------------------------------------- - Disketi print alabilir miyim? ----------------------------------------------- -Çıktılar hep siyah beyazmı oluyor? -Hayır ara sıra yeşil üzerine eflatun ördek desenli de çıkıyor ![]() ----------------------------------------------- -14 numaralı bilgisayar çok salak hocam yaaaaa ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Chat yapabilir miyim hocam? -Hayır! -Ama niyeeeee? ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- Bilgisayarında resimli ekran koruyucusu çıkan öğrenci koşarak gelir; -Hocam bilgisayarıma bişey oldu!! ----------------------------------------------- -Yer var m?? -Var ![]() ![]() -Hı?? ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Bilgisayar alabilirmiyim? -Tabi 1 mi olsun 1,5 mu? ----------------------------------------------- -Boş masa var mı? -Masa değil bilgisayar var ![]() ----------------------------------------------- -Internet geri geldi mi? ----------------------------------------------- -Hocam 1 saat sonra bu ödevi teslim etmem lazım ![]() ![]() -Son 1 saate kadar aklın nerdeydi? ----------------------------------------------- -İçeriye yiyecekle girme lütfen arkadaşım! ![]() ![]() -Hocam hemen çıkıcam -E herhalde çıkacaksın ![]() ----------------------------------------------- -Hocam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Peçeteye yaz ver ![]() ![]() ![]() 10 dakika sonra öğrenciden peçeteye yazılı olarak şarkı isteği geldi ![]() ----------------------------------------------- -Hocam sınavdan çıktım çok kötü geçti ![]() ![]() ![]() -Olsun mühim olan katılmaktı ![]() ![]() ![]() Saat başlarına çeyrek kala dağıtılan bilgisayar kartlarını almak için öğrenciler çeyrek geçelerde sıraya giriyorlar ![]() ![]() ![]() - Ama tezgahın önünü kapatıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Internet yok mu? -Hayır erişim şu an yok ![]() ![]() -Niye Superonline kullanmıyor musunuz? ----------------------------------------------- -Internet bağlantısı geldimi? -Bugün internete giremeyecek miyiz yani? ----------------------------------------------- -Internet düzeldi mi? ----------------------------------------------- -Internetler açık mı???? ----------------------------------------------- -Bağlantı gelmedi mi? ----------------------------------------------- -Gelmeyecek mi hiç? ----------------------------------------------- -Ne zaman gelecek? ----------------------------------------------- -Niye kesik? ----------------------------------------------- -Ne zaman kesildi? ----------------------------------------------- -1 saate kadar gelir mi? ----------------------------------------------- -Ben sabah geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -O amca değil Erol Hoca ----------------------------------------------- -Disketle birliktemi yazmaya başlayacağım? -Evet bir iki üç diyince aynı anda başlayacaksın ![]() ![]() ----------------------------------------------- -3 ![]() -A 3 ![]() ----------------------------------------------- -Internet var mı? -Hayır kesik ![]() ![]() 30 dakika sonra aynı insan -Internet geldimi? -Hayır hala yok ![]() 30 dakika sonra aynı insan -Hocam baktım ama internet hala yok galiba! ----------------------------------------------- -Internet var mı? -Hayır kesik -Peki ne zaman geleyim? ----------------------------------------------- -2-3 dakika yazıcıya çıktı göndermeyin ![]() ![]() ![]() -Yani yazıcıya çıktı göndermiyecek miyiz? ----------------------------------------------- Çikolata ikram edilen öğrencinin ilk sözleri; -Ellerim çukulata olucak ----------------------------------------------- -Masa alabilir miyim? -Sitelerden bulabilirsin ----------------------------------------------- -Telnet geldi mi? ----------------------------------------------- -Word'un olduğu bir yere oturup yaz? yazabilir miyim? -Word'e sor kabule ederse oturursun ----------------------------------------------- -Internet bağlantısı kesik ![]() -Ben telnet kullanacaktım ama ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Ders mi var? -Hayır internet kesik ![]() -O zaman girmeyeyim ![]() ----------------------------------------------- -Internet hala gidik mi? -Hayır gelik ![]() -Hıı?! ----------------------------------------------- -Bilgisayara disket sokabilir miyiz? ----------------------------------------------- -Pardon 11 numara nerde oluyor? -Buyrun ben göstereyim ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Bilgisayar disketi hapsetti vermiyor ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Yeni seansa uzatabilir miyim? ----------------------------------------------- -Yeni seans ne zaman başlıyacak? ----------------------------------------------- -Printer sayfası ne kadar? -40 bin -25'di artmış dimi? -Afferin ----------------------------------------------- -Bir word'lü birde internet'li bilgisayar alabilirmiyim? -Ortaya karışık yaptıralım istersen ----------------------------------------------- -Çıktı alamazsınız ![]() -Niye yok? -Ne niye yok? -Çıktı -Toner yok -Haaa ----------------------------------------------- -Internet kesik mi? -Kesik -Hepsinde mi kesik? -Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Internet kesik mi? -Kesik -E-mail lerimize bakamaz mıyız?? ----------------------------------------------- -Sadece bilgisayar istiyorum ![]() -Ama biz yanında plastik tarak, 10 tane çengelli iğne, birde limon kolonyası veriyoruz ![]() ----------------------------------------------- -Çıktı yaptırabilir miyim? -Tabii nasıl bi?ey yaptıralım? ----------------------------------------------- -Hocam siz napıyorsunuz burda? -Sıhhi tesisatçıyım ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Şey yok mu? -Ne? -Ders mi işleniyor? -Hayır -E alacaktımda ![]() ![]() -Ne? -E bilgisayar -Kusura bakma biz satmıyoruz ----------------------------------------------- -Internet yok mu? -Yok -Hiç mi yok? -Azcık var ama onu da kendime ayırdım ----------------------------------------------- -Internet ne zaman gelicek? -Sabah kargoya verilmiş yarın sabah elimizde olur ----------------------------------------------- -Internet kesik mi? -Evet kesik ![]() ![]() -Nasıl kesik? -Ortasından kesilmiş valla bende anlamadım ----------------------------------------------- -Internet bilinçli olarak mı kesik? -Evet gıcıklık olsun diye kestik ----------------------------------------------- -Hocam yeriniz var mı? -Hayır bugün düğün var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Hocam internet oldu mu? -Hayır hala fırında 5 dakika daha kızarması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Bilgisayara girebilir miyiz? -Hayır çünkü kapısı yok ![]() -Niye? Hepsi boş ama -Onlar boş değil ![]() ![]() ![]() -Haa evet yani?! -Yalnız internet erişimimiz yok ![]() -Eeeee ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Merhaba çıktı ne kadar burada? -Ne kadar lazım? ----------------------------------------------- -Pardon 26 numaralı bilgisayar internete bağlanmıyor mu? -internet kesik ![]() ![]() ![]() ![]() -Haa!! ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Bu bilgisayar yazıcıya bağlımı? -Kablosunu takip et anlarsın -Word alıcaz da -Bizde kalmadı ![]() ----------------------------------------------- -Hocam biz disketle çalışıcaz -Benden istediğiniz nedir? -Hemen bir düzeltme yapıp çıkacağız ![]() ![]() ![]() -Tabi buyrun aa sonuç olarak bilgisayar mı istiyorsunuz? -Hayır disketle çalışacağız ![]() ![]() ![]() -O zaman disket 300 ![]() ![]() ![]() -Hayır teşekkürler bizim disketimiz var ![]() ![]() ![]() -O zaman laboratuvara niçin geldiniz? Disketinizle dışarıda da çalışabilirdiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Internet bağlantısı var mı? -Yok -LES sonuçlarına bakacaktım -Ama internet kesik işte ![]() ![]() -Hemen bir baksak?? -Yaw iyide internet kesik amaaa -Gerçekten yok mu? Yanındaki diğer öğrenci; - Bak bak orayada yazmışlar zaten -Daha ne diyim bilmiyorum valla ![]() ![]() ![]() -E peki akşam evden bakarım o zaman -En iyisi ----------------------------------------------- -Çıktı veriyor musunuz? -Veriyoruz ![]() ![]() -Yaaa çıktı almam lazım benim -Tamam 3 numaralı bilgisayara geçebilirsin -Ama tek başıma yapamam -O zaman 2-3 arkadaşını daha çağır ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Burdaki amca nereye gitti? -Ne amcası? -Bi dayı vardı ya -O dayı veya amca değil Erol Hoca -Yaw bizim hemşehri oluyorda ![]() ![]() -Gene de Erol Hoca ----------------------------------------------- -Bilgisayarda ne yapabilirim? -Valla bilmiyorum senin yeteneğine kalmış ----------------------------------------------- -Bilgisayar alabilir miyim? -Tabii -İnternete giricem ![]() ![]() -Heyecanlı mısın? ----------------------------------------------- -Hocam yazıcı çalışıyor mu? -Hayır bugün izinli ![]() ![]() -Nasıl yani??? ----------------------------------------------- -İnternete girmek istiyorum ![]() ![]() -Tabii ama bu kıyafetle giremezsin ![]() ![]() ----------------------------------------------- -Ama bu printer basıyoooorr -Ne yapmasını bekliyordunuz? -Ama durduramaz mısınız ![]() ![]() -Bunu daha önce söylemeliydiniz -Ama ne yapayım o kadar çok işim var ki ![]() ![]() ![]() -Sormayın bizim de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- -6 numaralı bilgisayarı alabilir miyim? -4 numara boş ![]() ![]() ![]() -Ama onda chat yapamıyorum da -Chat zaten yasak ![]() ![]() -Peki o zaman bende microsofta bakayım (Gözler alternatif görsün) ----------------------------------------------- Monitörün üzerinde takılı duran kağıt tutacağını gören öğrenci; -Hocam bu dikiz aynası mı???? ----------------------------------------------- Görevli bilgisayarında içiden @ işareti bulunan bi salyangoz resmini çizmekte ve beğenmeyip yeniden çizmekte, çizilen bu salyangozlar A4 boyutunda bir kağıt üzerinde birikmektedir ![]() -Afedersiniz bu salyanozları ne yapacaksınız? -Akşama misafir var da, salata yapıp yiyicez -Fransız mısınız?? ----------------------------------------------- Öğrenci bilgisayar kartı almak için numara soruyor; -3 ve 4 arasında en iyisi hangisi? -Valla 3 ![]() ![]() ----------------------------------------------- Elektrikler kesikken öğrenci gelir; - Aaa ne kadar boş - Evet boş - Çalışabilirmiyim - Olmaz - Niye hocam ![]() ![]() ![]() - Olmaz mümkün değil - Ama niye hocam - Çünkü elektrikler kesik - Hadi yaaaa ![]() ![]() ![]() - Yaaaaa ----------------------------------------------- - Internet var mı? - Var ![]() ![]() - Ben size 6 numaralı bilgisayarı vermiştim ![]() - 9'a benzettim ben ![]() ----------------------------------------------- - Bana güzel bir yer verirmisiniz? - Tabi ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- Bayan öğrenci bilgisayar kartını verip kimliğini almak ister ![]() ![]() - Ama bu benim kimliğim değil ki!! - Olsun ama bu da sana yakıştı bence Öğrenci kimliğe şöyle bir bakar ve; - Ama ben daha güzelim ![]() ![]() ![]() - Hadi yaaa??? ----------------------------------------------- - Hocam tuşların karışmış olma ihtimali var mı? - Evet dibi tutmasın diye ara sıra karıştırıyorum ----------------------------------------------- - İnternete erişebiliyor muyuz? - Şuradaki merdivenden çıkıp erişebilirsin ----------------------------------------------- - Ne zaman kart alabilirim? - 3'e kadar sayıcam ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Şuradaki kapalı bilgisayarı açabilir miyim? - Mouse ve klavyesi yok ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Ben klavyeyi ingilizce olarak kullanmak istiyorum ama "?", "i" falan çıkıyor ![]() - O harflere basmazsan çıkmazlar ![]() ![]() - Hıı!!! ----------------------------------------------- Bilgisayarların saatlik kartlarını almak için gelen öğrenci; - Dağıtıyor musunuz? - iki kadeh daha içeyim dağıtıcam ----------------------------------------------- - 4 numarayı alabilir miyim? - 5 numaraya buyrun ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Elektrikler mi kesik? - Evet - Ne zaman gelicek? - Şimdi gitti ![]() ![]() ![]() ![]() - Hicran ![]() ![]() - Hah tamam özellikle Hicran gelirse mutlaka beklesin dedi ![]() ![]() - İyi o zaman ben genede bir kart alayım ----------------------------------------------- Bilgisayar kartı almak için sırada bekleyen öğrencileri gören başka bir öğrenci; - Hocam bu kuyruk ne için? - İmzalı resmimi dağıtıcam ![]() ----------------------------------------------- Saat 12 ![]() - Bilgisayarda boş yer var mı? - Bakayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yani saat 3'te mi geleyim? ----------------------------------------------- - En erken hangisi boşalır? - Bilgisayarların özel hayatı bizi ilgilendirmez!! ----------------------------------------------- - Hocam kimliğimi alabilir miyim? 29 numaraya akademik personel amca geldi ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Bana verebileceğiniz bilgisayar var mı? - Yok valla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- Öğrenci koşarak gelir; - Buradaki bilgisayarlar 26'dan fazla mı? - 26 bilgisayar var ![]() - O zaman bana sıra gelmez ben gideyim en iyisi ![]() ----------------------------------------------- - Boş yer yok değil mi? - Aferin artık sen olayı ![]() ![]() ![]() - Rezervasyon yaptıramaz mıyız? - Akşamdan havlu bırak istersen - Nasıl yani? ----------------------------------------------- - Hocam boş yer var mı yoksa gidip birinin kucağına oturayım mı? - Hangisini tercih edersin? Özel zevklerine karışmak istemem ![]() ![]() ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Boş yer yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hadi bakalım rasgele ----------------------------------------------- - istediğin bir bilgisayar var mı? - şuradaki bilgisayarlar geçenlerde iyi değildi ![]() ![]() - Yaa geçenlerde öyleydi ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- - şimdi sıra alabilir miyim? - Hayır saat başlarına çeyrek kala kart dağıtıyorum ![]() ![]() ![]() - Peki nerede durmam lazım? - Kapının girişinden itibaren yerdeki karolardan 15 tane say onun üzerinde bekle ![]() ----------------------------------------------- - Hocam siz bilgisayardan anlıyor musunuz? - Hayır ben aslında terziyim ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Hocam bilgisayar tıkandı galiba ![]() - Pompala ----------------------------------------------- - Hocam sizin burda göreviniz ne? - Dozer operatörüyüm ![]() ----------------------------------------------- - Makina yazıcıya gönderdiğim yazının hepsinin çıkacağını nereden anlıyor? - Transa geçip hissediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Word'de üstte çıkan rakamlar nasıl çıkıcak? - Biz arkadaşlarla aramızda o rakamlara cetvel deriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Boş yer var mı? - Var ![]() - Kaç numara - 100 numara boş geç istersen ----------------------------------------------- - Boş yeriniz var m?? - Var ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Hocam boş yer var mı? - Hocam 1 tane daha var mı? - Hiç mi yok? - Cevaplamaya istediğim sorudan başlayabilir miyim? - Nasıl yani? - Daha bir soruya cevap vermeden 2 soru daha sordunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Baştan bunu söyleseydiniz ya ![]() ![]() ![]() - Diğer soruları sormayıp bekleseydiniz söyleyecektim zaten ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------- - Sınav var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hocam benimde Pazartesi sınavım var çıkmasam olur mu? ----------------------------------------------- - Netscape'li telefon var mı? - Hıııı??? ----------------------------------------------- - Hocam buradaki bilgisayarlarda yazı yazılabiliyor mu? - Hayır biz bu makinaları dolma sarmak için kullanıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|