![]() |
Sen Gittin Gideli... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Gittin Gideli...![]() Ne özledim seni bir bilsen Nasıl tütüyorsun burnumda, Yutkunamıyorum seni andıkça, Hatta nefes alamıyorum Cüzdanımdaki resmine baktıkça Issız gecelerimde Hayaline kapılıyorum sessizce Şimdi olsaydı diyorum, Okşasaydı saçlarımı, Islak gözlerimi silebilseydi, Bu kadar erken gitmeseydi de Benim su halimi görebilseydi ![]() Yaşasaydı da dağ dağ gerilerde olsaydı ![]() Telefonda duyabilseydim sesini, Rüzgârlar getirseydi kokusunu, Bir mektubu bir selamı gelseydi Yılda bir, hatta on yılda bir görseydim, O benim buğulu gözlerimden Ben onun mis kokulu ellerinden öpseydim ![]() Koklasaydı bağrına basa basa Saçının her teline Bin buse kondursaydım ![]() Göğsünde uyusaydım Bastığı yerlere sürseydim yüzümü Ama hasret koymasaydı gözümü Babam deseydim doya doya Beraber yudumlasaydık çaylarımızı Beraber yaşasaydık yaşayamadıklarımızı Sadece rüyamda değil, Yanımda görebilseydim ![]() Babacığım keşke seninle aynı gün ölebilseydim ![]() Ardında aslında mutsuz bir nefes bıraktın, Kulağımda çınlayan bir hoş ses bıraktın ![]() Hakkın yoktu, inan hiç hakkın yoktu Beni çok erken yetim bıraktın ![]() Ah! Bir bilsen seni ne çok özledim ![]() İnan o çocuk ruhumla Gelirsin diye yıllarca bekledim ![]() Hiç inanmadım öldüğüne, O çizgili pijamalarınla Pencerenin önünde buluvereceğim sandım hep, Uzansam tutacağım sandım Günde bin kez uzandım, Bir kez bile tutamadım ![]() Gördüğüm her ak saçlı adamı Sensin sandım zaman zaman Karşımdasın gibi gördüm kimi an Ama kayboldun duman duman ![]() Ah bir bilsen babacığım, Bu yetimlik ne yaman ![]() Sen gittin gideli sevmiyorum bayramları, Yalan değil kıskanıyorum Babalı olanları ![]() ![]() ![]() Hele o babalar günü var ya babacığım; O gün kahroluyorum ![]() Sanki, derin Sanki, dipsiz kuyularda boğuluyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sen Gittin Gideli... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Gittin Gideli...Sen babanı hiç sevmezdin Sana göre çok asabiydi Ne yaptığını hiç anlamazdın Ama baban olduğunu bilirdin Oğlum saçını öyle dikme havaya Adam gibi traş ol derdi Oğlum şöyle oğlum böyle derken Bir bakardın bu adam senin her şeyine muhalefetti Anneni çok severdin Çünkü o senin herşeyine karışmazdı Yaşın henüz 18'di senin Çok şey bildiğini zannedip Az şey biliyordun aslında Söylenenlerin tersini yapmaktı zevkin Bir gün her zaman yaptığın gibi Çok geç saatlerde gelmiştin evine Tam evin önüne gelmiştin ki Bir kalabalık gözüne ilişmişti Birden annenin feryadını duyup Koşmuştun eve doğru İlginç bir andı doğrusu Evden bir cenaze çıkıyordu Ve o tabuta sarılı olan Hep kızdığın asabi babandı Sen o vakitler anlamıştın babanı Ona teşekkür etmek istiyordun Teşekkür ediyordun belki Ama bu teşekkür Seni duyma şansı olmayan Toprak altındaki bir garip cansıza Şimdi gecelerce ağlıyorsun Babam diye inliyorsun Geçmişi rahmetle anıyorsun Babanın istediği gibi traş oluyor İş çıkışında beklemeden Evin yolunu tutuyorsun Belki baban bunları görmüyo diye İçin için yanıyor yüreğin Ama bu sana babandan kalan En büyük hatıra Ömür boyu yetecek Ve bir ömrü adam gibi sürdürecek olan Acımsı bir duygusu olan bir hatıra Sen artık o asabi adamı anlıyorsun Ve sen artık babanı seviyorsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Sen Gittin Gideli... |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Gittin Gideli...Sevgili Babam; Bugün hayatta olsan, bana kızdığında sesini işitebilecek kadar, şefkatini hissettirdiğinde ellerinin başımı okşadığını duyumsayabileceğim kadar yakınımda dursan; acaba ben yine bugünkü “ben” olur muyum? Bugünkü “ben”i hesaba çekerken yokluğuna attığım suçların yersiz olduğunu kabullenecek miyim? İmtihandan imtihana girerken benliğim, mücadele ettiğimin sadece nefsim mi, yoksa sensizlik mi olduğuna nasıl inandırabilirim kalbimi?… Sensizlik, varlığının hayatıma müdahale etmemesi, dizlerine oturup ta gülümseyen gözlerle sana bakamıyor olmam; acaba hazmedemediğim duyguların ayaklanmasına mı sebeptir? Yoksa gafletli benliğim mi bunu ileri sürmekte?… Canım Babam; Sen hayatımda olsan şimdi, sıkışan kalbimin umutlarla açılması mümkün olur muydu? Olurdu elbet… Annemin de aşkla sana bağlılığını görüp te mutlu ve umutlu olmaz mıydım? ![]() ![]() Bugün yanımda olup her işime karışıyor olsaydın da, hiçbir işim yolunda gitmeseydi ![]() ![]() Her şeyden alıkoysaydın beni, ama sensizliğe koymasaydın babam!… Bu zor geldi küçük kalbime ![]() ![]() Her bastığım bir sonraki yaşta, koca bir yılı daha sensiz geçirmenin verdiği ıstırapla, bu hasret daha da körükleniyor yüreğime… Her ağlayışlara uğradığımda, yoldaşımın “sen” olduğunu bilip te tebessüme selâm verdim gözlerim kapalı ![]() ![]() Babam…Babacığım… Ne çok özledim böyle seslenmeyi biliyor musun? O gün gelecektir değil mi? Seninle aynı mekânı paylaşma ümidi ile, Rabb’imden; seni, beni ve ailemizi cennette aynı makamda buluşturmasını, avuçlarıma kanlı gözyaşlarımı bıraka bıraka yalvararak niyaz ediyorum… Senden payıma muntazam bir şeref kaldı ya babam, yolum açık demektir… Seni binbir özlemle içimden hayatıma sızarcasına seviyorum babamm… Buluşmak duasıyla… |
![]() |
![]() |
![]() |
Sen Gittin Gideli... |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Gittin Gideli...Ansızın çekip gittin! Allah-ısmarladık bile demeden… Aslında hep yanımdasın, biliyorum… Benim için kaygılanıyorsun, hissediyorum… Geceleri rüyalarıma geliyorsun, Hiç konuşmuyor sadece bakıyorsun ![]() Sanki bir şeyler anlatmak istiyormuş gibi; Uzun-uzun bakıp gidiyorsun… Yokluğunda bir sen yarattım, Bende bıraktığın izleri bir araya getirerek… Her karesine bir parçanı koydum, Cennet bahçesi kokunu, yıldızların ışıltısı gözlerini… Bir gün mutlaka buluşacağız Hasret dolu yüreklerle kucaklaşacağız Ne zaman tanıyacağız, ne de ayrılık Kucak açacak sevgimize sonsuzluk… Ruhun şad olsun, Mekanın Cennet Nur içinde uyu, vermesin rabbim kabirde dert ![]() Sana layık bir evlat olmaktır bundan sonra ki çabamız ![]() Sen bizim en büyük gururumuzsun, Merhum Babamız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sen Gittin Gideli... |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Gittin Gideli...Unuttum sanma seni, her duada adın var; Dün oğlum, babasına, “baba” diyordu Baba! ![]() ![]() Duvardaki resimde, bakışın var, yâdın var; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! ![]() ![]() Sarılırken oğluma, aklıma geliyorsun; Gözlerimde yaş olup, sinemi deliyorsun; Özlemez olurmuyum, özledim, biliyorsun; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! ![]() ![]() “Baba” diyen kim varsa, gördüğümde ağlayıp; Başa geldi ayrılık, karaları bağlayıp; Sensiz olan gönlümü, yokluğunla dağlayıp; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! ![]() ![]() Sen bulunmaz efsane, sen gönlümün sultanı; Sen şu fâni dünyada, ömrümün tutar yanı; Senden bir emanettir, taşıyorken bu canı; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! ![]() ![]() Gidişin, emânetin, teslimiyet vaktiydi; Gidişin, Yaradan’ın “tamam” diyen aktiydi; En büyük mirasındı, ak alnımın naktiydi; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sen Gittin Gideli... |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Gittin Gideli...Babacığım Hayattaki en değerli varlığım Onunla küs olsam da o benim her şeyim Babam dün akşam bana Kızım hakkını helal et, affet beni diyerek Beni öpmüştü Buna bir anlam verememiştim Babam niye hakkını helal et, affet beni diyerek beni öpmüştü Niye böyle gitti? Birkaç saat sonra bir haber girdi eve Annemi, abimi ve beni tam kalbimden vurdu Duyduk ki melekler babamı almışlar Annem melekler babanı bir daha getirmicek dedi Neden dedim öle işte kızım dedi Çok ağladım ![]() Beni buralarda yalnız başıma koyma nolur dedim Şimdi anlamıştım babamın neden hakkını helal et dediğini Hakkım sonuna kadar helal olsun babacığım asıl sen beni affet Seni çok sevemedim Babamı meleklerin aldığı haberi eve girdiğinden beri evde bir acayiplik var Herkes ağlıyor, ağıt yakıyor Biliyorum babam için geldiler bize başınız sağolsun demeye Ama ben çok iyi biliyorum ki o evde kim olursa olsun babam hep bizim yanımızdaydı Bizi hiç yalnız bırakmadı Melekler, nur yüzlüler Lütfen babamı geri getirin Ben onsuz yapamam Babacığım nolur geri dön Lütfen beni bırakma Babam benim Birtanecik babam Melekler nolursunuz bizden aldığınız birtanecik babamı geri getirin Onu çok özledim Babam! |
![]() |
![]() |
![]() |
Sen Gittin Gideli... |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Gittin Gideli...Boynu bükük kaldın bayram gününde Büyük hüzün doldu gönlümde Bayram sabahı kalkıp her yerde Seni aradım BABAM ilk Bayram gününde BABAM evimizin direğiydin Ne zaman bunalsan yaslanırdım sırtına Her düştüğümde umutsuzluk çukuruna Eksikliğini hissettim ilk bayram gününde Alışamadım BABAM senin yokluğuna Biliyorum olacaksın her zaman yanımda El ele tutuşuruz inşallah huzuru mahşerde ARASATTA Arıyorum seni ilk bayram sabahı yanımda BABAM hakkın ödenmez biliyorum Hakkını helal etmeni Yüce Allah’ dan diliyorum Bayram günüde unutmam yanına geliyorum Uzat elini öpeyim BABAM ilk bayram gününde |
![]() |
![]() |
|