Düşlerin Bedelini Yürek Öder |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşlerin Bedelini Yürek ÖderÇığlıklar düşünce gecemin yakasına, göğsümdeki bütün sevdalar uyanır Kirpiklerime dokunur aşk, yüreğimdeki yorgunluk sevgiyle sarmalanır Ruhumdan dökülünce sabırsız şiirler, yankım bekleyişlerle harmanlanır Umutlar çekerken kör kuyulardan, yasaklı bir yürekte hüzün yudumlanır Ne zaman suskuların gürültülü ormanlarında kaybolsam bir dost merhabasına kapılır gider yüreğim Saatler hızla emer zamanın acıturunçlarını, vakit akşama vurur Ne zaman resimlesen hayatı bir düşünyaman ağrısı çözer yaralarımı Gün kızıla vurur ve bir özlemin avuçlarıyakar ellerimi Ne zaman seni düşünsem, bir yangın aşar duvarlarımı,sorgularla tüketirim tüm yaşanmışlıklarımı Ne zaman gözlerin düşse,sarsılırım kuru yapraklar gibi, özlerim çocuklar gibi Eski bir şehri izlerken savrulur saçlarım Sebebim olursun, kuşlargeçer üzerimden çığlıklarla Göğsümdeki güneş gibi ta içime vurursun,düşlerimde bir denizin türküsünü dilden dile söylerken gün yalnızlığa oturur Gül kokunsa, gülüşün karışsın tohumuna Özlem bekleyişsekolların dolansın bedenime Sar sevdanla, kolla beni vefanla, çağırbeni yüreğinin asırlardır akan kutsal kollarına Bir duman daha savurarak yokluğuna kalkıp gideceğim buralardan Azsonra ne kuşların sesi, ne genzimi yakan geceden kalma izlerin keskin kokusu yoracak beni Birazdan sesini beklediğim bu ayyaş kayalıklardanda gideceğim yar Koca bir günün kalabalığına karışacak, yalnızadımlarımı sürükleyeceğim inime Yüreğime çektiğim hüzünlerinoksijeniyle yaşama vuracağım kendimi Sessizliğimizin kendimizesarıldığı bu şehirde her şeye sünger çekerek ‘merhaba gerçeğim’ diyeceğim Her gül günü gelince yaprağını terk eder Her çiçek gecenin suyunuemerek güne gülümser Sevda boylarında gül eker toprağa asırlardırsevgililer ve gün gelir kavuşmayı sorgular Şimdi, mevsim yaz, aylardanhaziran Terli bir düş gibi yapış yapış bedenimdeki fanilam Her özlemkavuşmanın isyanıdır Her sorgu yanık bir sevda kozasıdır Savrulrüzgâr, yak güneş, içimdeki yangına en iyi merhem asi gözlerindeki hoşça kalın hazin tortusudur Zirveler umduğumuz dağ düşünüşlerimizle kıyılarında oyalandığımız bir kayboluşun sahnesidir hayat Her devrilişin çürük tutuşlarıyla yaralıbereli gemiler geçer özlemin tek fenerli limanlarından Her dalgayıtaşıran rüzgârdır kayalara ve hüzünler taşıdığımız gönül saklılarımızda sevda koyu bir düşünüş kümesidir, bulutlar yağmuru taşır, özlem gözyaşını Dalga kıyıya vurgun bir ürpertidir, bunun için bırakırderinlere tuzunu Sana bir başka dünyanın en değerli varlıklarını biriktirdim Hiçbilmediğin soylu güzelliklere sarılman için Sana bir başka dünyabuldum, senden önce var olan bütün varsıl değerlerle kutsallığını kıyaslaman için Sana daha güçlü ve daha çok seven bir yürek oldum,geriye dönüp baktığında üzülmemen için Sana ben onlarca dünya kurdumkadınım, içinde yaşanası mutlulukların bir an bile sorgulanmayacağı Aklımın yüzüne aslım yansıyınca durulur sularım Bir savaş arabasıylayeşil baharlar ararım Göğsümdeki erteli depremler, yüreğimdekigeçilememiş mevsimlerle bir düşünüşün yıkık evlerinde seni beklerim ![]() Paslanmış zamanların tekeri çevrilir sevdaya, ruhumun karabasan düşlerine hayat derim Oysa hayattır gözlerine hüznün milini çeken,gönlümü sevda uğruna delirten, anlamazdan gelirim Kıyılır içimde birgerçek, görmez gözlerim, şükürler ederim Yaşanılan bütün anların haz sularından bir deniz yaratılır Her gününsancısı ve sevinci ayrıdır, kimi kırışık bir gülümseme, kimi damlanın yanaktan kaydığı bir hüzün parkıdır Gecelerin teri soğuttuğu anlardadüşüncelerin efkârını götürür rüzgâr uzaklara Özlenen kimi yardır,kimi de uzaktaki yapayalnızlığı seçmiş çoban yıldızıdır İç çektikçebir yıldız kayar bunun için karanlıkta, kayan sevginin gözyaşıdır, bunun için asırlardır durmaz yerinde Gülüşlerinin kapsüllerini patlatan kavuşmalardan arta kalan zamanın değişimleriyle adımlardın yolları, güneşi sırtına alarak Kırıkgünlerin odalarından çıkarak atardın en deli kahkahalarını Geceninyarısına karışırdın ardından, yinelenmiş sarılışlarla kollarını doladığın gerçeğine dönerdi yüzün, tükenmiş bir pastil olurdu sözün ![]() Savrulurdu gecenin yatağına özün, sokulurdu o an mevsimlerime en kıyım hüzün Gecenin sol göğsüne yaslanarak bir yıldız aşırdım gökten Okşanasısaçlarına iliştirmek için Sevdanın devriyelerine verdim gönlümü,yüreğindeki vefayı gizlemek için Avuçlarındaki alevin harlıateşleriyle en karanlık denizleri geçtim, yanaklarındaki sevgi incilerini aşk olarak seçtim, göğsünün çöllerinde kendimi kaybettim ![]() Şarapların en güzeliydin sen, sevdaların en özeli ve ben bu kocaman kürede seni düşleyerek uykuların en masumunu seçtim Aklımı tarumar ettikçe yokluğun bir suyolunda açarım öfkelerimin çıkınını Başka âlemlerin kızgın süngülerini bağrıma saplar, güneşsizbir göğün altında yağmurlarını beklerim Susar saatler, donar göller vekırılır tüm anılar Dalgın bir adam olurum, kendi sularımda boğulurum,işte böylesi anlarda yangınlı yüreğimin karmakarışık dağlarında sensizliğin şarkılarıyla avunurum ![]() |
|
|
|