![]() |
Aramak Senı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aramak SenıAramak seni ey sonsuz sevgili bilinmeyen coğrafyalarda kayıp ülkenin yasaklı şehrinde ve bir titrek sokak lambasının koynunda yatan yanlız caddelerde başaklarına çıkıyorum senin kıraç topraklarda izini bıraktığın son kokunu aramaya ey sevgili bak muhbir zamana ve beni sana ihbar eden yüreğine sen hücresin bana ey sevgili firarım intihardır zindanında şartlı tahliyene isyanım olur bir divan kuralım aşklara divancılar eşkiyalar olsun bir dağ mahkemesi kuralım bütün dağlar senden yana olsun mümkünse fırat nehrine bakan bir tepe olsun yargılamamda ey sevgili toprak göçebe olur su arkasından ağıt yakar ve eşkiyaların elleri titrer tutamaz mavzeri iki dört nöbetinde bir jandarmaya teslim olur eşkiya ve bir kardelen ordusu saldırır bütün sevda inkarlarına ey sevgili yinede sana teslim olurum ölmüş bir mevsimin zamanında yani ey sevgili aramak bulmaktan daha güzeldir sifiri karanlıklarda soğuk şafaklarda umutlu arayışlarda ey sevgili seni sevmek mecburilere tutsak bir yaşam ve güçebe yağmurlar üşüyen titrek güneş kıvılcımları yanlızlıktan ağlayan bir çocuk ey sevgili çocuk kalmak sen yoksan büyümemek yasak sensiz koynumda sakladığım bir parça ana kokusunu sana vermek ey sevgili susarak özlemek seni adını gizlice anıyorum kimseler duymasın ey sevgili usulca olsun savunmam söz hakkı istiyorum seni seviyorum ey sevgili |
![]() |
![]() |
|