![]() |
Sen Benım On Yedı Yasımsın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Benım On Yedı YasımsınSen benim onyedi yaşımsın, Deli çağımsın ![]() ![]() ![]() Sen benim ayakkabılarımın arkasına ilk basışımsın ![]() İlk cigaram, ilk ıslığım, ilk kızgınlığım, ilk aldanışımsın ![]() Sen benim ilk ütülü beyaz gömleğim , İlk şiirim, ilk kavgam , Yaşamı ilk farkedişimsin ![]() Sen benim onyedi yaşımsın ![]() ![]() ![]() Yazlık sinemanın kapısında saçları taralı bir oğlan ![]() Cebinde iki gazoz parası Gönlüne tarifsiz rüzgarlar dolan ![]() İki film bu akşam, Birinde Yılmaz Güney oynuyor, birinde Fikret Hakan ![]() Bak Suat Sayın söylüyor cızırtılı plaktan: ' ![]() ![]() ![]() Gözlerin aklımı perişan eyler , Aşk masalından şarkılar söyler , Beni hülyalara salan gözlerin ![]() ![]() ![]() Yazlık sinemanın kapısında saçları taralı bir oğlan , Bir külah çekirdeği, mangal gibi yüreği var, bilesin ![]() ![]() ![]() Sen benim onyedi yaşımsın, Deli çağımsın ![]() ![]() ![]() Aynaya ilk bakışım , Babamla ilk kavgam, Evden ilk kaçışımsın ![]() Serçeleri sevdimse senden, Minibüslerde muavinlik ettiysem ![]() 'Bir Teselli Ver'i dinlediysem Orhan Gencebay'dan, Emirgan'da çay içtiysem, Tophane'de sabahçı kahvelerini öğrendiysem , Nerden bildiysem şiirlerini Ümit Yaşar'ın, Pazar sabahları kapının önünden geçtiysem, İçimdeki kıpır kıpır bu soluk nereden ![]() ![]() ![]() Sen benim onyedi yaşımsın, Deli çağımsın ![]() ![]() ![]() Okulu ilk asışım, İlk kez birine gümüş kolye alışımsın ![]() Sen benim ilk sakarlığım, ilk tuhaflığım, ilk yakalanışımsın ![]() Sen benim onyedi yaşımsın ![]() ![]() ![]() Mahallenin delikanlısı, Elleri ceplerinde, dudağında ıslığı, Başında kavak yelleri ![]() Şarkılar mırıldanıyor ![]() 'Zalimin zulmü varsa sevenin Allahı var' yeni çalıyor 45lik plaklardan ![]() Hayri Şahin ortalığı kavuruyor ![]() Mahallenin delikanlısı, Cebinde iki gazoz parası ![]() Yüreğinde garip bir pıtırtı Alışmaya çalışıyor sana alışmaya ![]() Akşamları işportaya çıkıyor, Bir defter, bir kalem, bir de çakı alana aynayı bedava veriyor ![]() Yani günler geçiyor onyedi yaşının bütün tadıyla ![]() ![]() ![]() Sen benim onyedi yaşımsın, Deli çağımsın ![]() ![]() ![]() İlk maça gidişim, Cemil Turan'ı ilk seyredişim, ilk sevincimsin ![]() Ben anamın muskasını nasıl astıysam göğsüme öyle güvendiğimsin ![]() Sabahları eskici geçiyor kapıdan Karşı komşu Nafile Teyze bakkaldan ekmek istiyor Çocuklar top kovalıyor mahallenin arsasında Bir bakıyorum cama da iki güvercin konuyor iyi mi, Herşey güzel oluyor ![]() Bu hengame nasıl yakışıyorsa İstanbul'a bana da aşk öyle yakışıyor ![]() Anam koş kapa diyor muslukları,üç gündür akmayan sular geliyor ![]() Ben onyedi yaşındayım, hayat benden yana duruyor ![]() ![]() ![]() Sen benim onyedi yaşımsın, Deli çağımsın ![]() ![]() ![]() Sen benim ayakkabılarımın arkasına ilk basışımsın ![]() İlk cigaram, ilk ıslığım, ilk kızgınlığım, ilk aldanışımsın ![]() Sen benim ilk ütülü beyaz gömleğim, İlk şiirim, ilk kavgam, yaşamı ilk farkedişimsin ![]() ![]() ![]() Sen benim onyedi yaşımsın, Sen benim, sen benim, sen benimsin ![]() Sen benim herşeyimsin ![]() Hiçbirşeyimsin, hiçbirşeyimsin ![]() ![]() ![]() İBRAHİM SADRİ |
![]() |
![]() |
|