Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
binler, kadar…, muhammed’i, selam…, sevdiği, tanıyıp

Hz. Muhammed’i (ona binler selam…) Tanıyıp, Sevdiği Kadar…

Eski 09-30-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Hz. Muhammed’i (ona binler selam…) Tanıyıp, Sevdiği Kadar…

HZ MUHAMMED’İ(ona binler selam…) TANIYIP, SEVDİĞİ KADAR…
Türk milletinin iftihar vesilesi ulu atamız Ahmed Yesevi 63 yaşındadır ve dertlidir Sağlıklı oluşundan,sebepler açısından bakıldığında ölüme yakın durmayışının şikayetçisidirİnsanlar,onun bu haline şaşırır…

‘HİÇ ALLAH (cc)’ın verdiği nimetten şikayet edilir mi?’ derlerAhmed Yesevi, derdini açar: BEN der 63 yaşına geldim ve ölmedim Ama sevgilim ve ALLAH ın sevgilisi HZ MUHAMMED (SAV) bu yaşta dünyaya veda etmişti Şimdi ben O’nu sevdiğimi iddia etmekle birlikte, O’ndan uzun bir hayat yaşar,O’nun görmediği gün ışığını görür,O’nun yemediği ekmeği yer,suyu içersem bu sevgi iddiasında yalancı ve O’na karşı vefasız olmaz mıyım?

Kimse cevap veremez…

Ve Ahmed Yesevi bir çıkış yolunu bulur dergahın bahçesinde toprağa lahdi andıran bir hücre kazdırırOraya iner ve ALLAH’ın sevgilisi bu yaştan sonra toprağın altındaydı düşüncesiyle bir daha yeryüzüne çıkmazHep yerin altında yaşar125 yaşında vefat edinceye kadar tam 62 sene…

ALLAH ‘ın sevgilisini sevgili bilmeden ALLAH dostu olabilmenin mümkünü yokturYada bir hak dostunun deyişi ile söyleyecek olursak
‘Her velinin kemali Hz Muhammed’i tanıyıp,bilmesi ölçüsündedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Hz. Muhammed’i (ona binler selam…) Tanıyıp, Sevdiği Kadar…

Eski 09-30-2008   #2
Şengül Şirin

Cevap : Hz. Muhammed’i (ona binler selam…) Tanıyıp, Sevdiği Kadar…

Ahmet Yesevi hazretlerinin hayatını okumuş ve çok etkilenmiştimBu yazıyı okuyunca tekrar eski günlerimi hatırladımHatırlattığın için teşekkürler esmeyar
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com