09-30-2008
|
|
meLankoLik_asaLet
|
Hz. Muhammed’i (ona binler selam…) Tanıyıp, Sevdiği Kadar…
HZ MUHAMMED’İ(ona binler selam…) TANIYIP, SEVDİĞİ KADAR…
Türk milletinin iftihar vesilesi ulu atamız Ahmed Yesevi 63 yaşındadır ve dertlidir Sağlıklı oluşundan,sebepler açısından bakıldığında ölüme yakın durmayışının şikayetçisidir İnsanlar,onun bu haline şaşırır…
‘HİÇ ALLAH (c c )’ın verdiği nimetten şikayet edilir mi?’ derler Ahmed Yesevi, derdini açar: BEN der 63 yaşına geldim ve ölmedim Ama sevgilim ve ALLAH ın sevgilisi HZ MUHAMMED (S AV ) bu yaşta dünyaya veda etmişti Şimdi ben O’nu sevdiğimi iddia etmekle birlikte, O’ndan uzun bir hayat yaşar,O’nun görmediği gün ışığını görür,O’nun yemediği ekmeği yer,suyu içersem bu sevgi iddiasında yalancı ve O’na karşı vefasız olmaz mıyım?
Kimse cevap veremez…
Ve Ahmed Yesevi bir çıkış yolunu bulur dergahın bahçesinde toprağa lahdi andıran bir hücre kazdırır Oraya iner ve ALLAH’ın sevgilisi bu yaştan sonra toprağın altındaydı düşüncesiyle bir daha yeryüzüne çıkmaz Hep yerin altında yaşar 125 yaşında vefat edinceye kadar tam 62 sene…
ALLAH ‘ın sevgilisini sevgili bilmeden ALLAH dostu olabilmenin mümkünü yoktur Yada bir hak dostunun deyişi ile söyleyecek olursak
‘Her velinin kemali Hz Muhammed’i tanıyıp,bilmesi ölçüsündedir ’
|
|
|