![]() |
Hayat Nedır Anne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Nedır Annebenim hiç sapanım olmadı anne, ne kuşları vurdum, ne de kimsenin camını kırdım ![]() ![]() ![]() çok uslu bir çocuk değildim ama, seni hiç kırmadim, hep boynumu kırdım ![]() ben hayatım boyunca bir tek kendimi vurdum! ![]() ![]() suskun görünsem de, fırtınalı ve mağrurdum anne ![]() bir mızrak gibi, aynada hep dik durdum anne! ![]() ![]() ben sana hiç bir gün laf getirmedim, leke sürmedim ![]() ama göğsümü çok hırpaladım, kalbimi çok yordum ![]() ![]() ![]() ben hayatım boyunca, en çok kendimi sordum! ![]() ![]() ![]() benim hiç sevgilim olmadı anne, ne bir yuva kurdum, ne bir gün şansım güldü ![]() ![]() ![]() öpemeden bir bebeğin gidişini, tükendi gitti çağım ![]() ![]() ![]() kimi yürekten sevdiysem, yüreğini başkasına böldü ![]() ![]() ![]() bir muhabbet kuşum vardı, o da yalnızlıktan öldü ![]() ![]() ![]() sen beni göğsünde hep acılarla mı soğurdun anne? yoksa evlat diye, koca bir taş mı doğurdun anne? eziyet degilim, zahmet değilim, musibet hiç değilim; bir senin mi balına sinek kondu, söylesene! doğurdun da beni, ne ile yoğurdun anne? benim hiç hayalim olmadı anne ![]() ![]() ![]() ne seni rahat ettirdim, ne kendim ettim rahat ![]() ![]() ![]() BİR MUTLULUK FOTOĞRAFI BİLE ÇEKTİRMEDİ BU HAYAT! kaybolmuş bir anahtar kadar sahipsizim anne ![]() ![]() ![]() ne omuzumda bir dost eli, ne saçımda bir şefkat ![]() ![]() ![]() say ki yollardan akan, şu faydasız çamurdum anne ![]() ![]() ![]() say ki ıslanmaktım, üşümektim, say ki yağmurdum anne! bunca yıldır gözyaşlarını, hangi denizlere sakladın? oy ben öleyim, SEN BENİ NE DİYE DOĞURDUN ANNE? ? ? Yusuf Hayaloğlu |
![]() |
![]() |
|