![]() |
Ey Sevgili Ölüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Sevgili Ölüm![]() BEYAZ BİR GEMİDİR ÖLÜM sen bu şiiri okurken ben belki başka bir şehirde olurum kötü geçen bir güzü ve umutsuz bir aşkı anlatan rüzgarla savrulan kâğıt parçalarına yazılmış dağıtılmamış bildiriler gibi uzun bir yolculuğa hazırlanan yalnız bir yolculuğa ![]() çünkü beyaz bir gemidir ölüm ![]() siyah denizlerin hep çağırdığı batık bir gemi sönmüş yıldızlar gibidir yitik adreslere benzer ölüm yanık otlar gibi ![]() sen bu şiiri okurken ben belki başka bir şehirde ölürüm ![]() Behçet aysan Ölüme Yakın Akşamüstüne doğru, kış vakti; Bir hasta odasının penceresinde; Yalnız bende değil yalnızlık hali; Deniz de karanlık, gökyüzü de; Bir acayip, kuşların hali ![]() Bakma fakirmişim, kimsesizmişim; -Akşamüstüne doğru, kış vakti- Benim de sevdalar geçti başımdan ![]() Şöhretmiş, kadınmış, para hırsıymış; Zamanla anlıyor insan dünyayı ![]() Ölürüz diye mi üzülüyoruz? Ne ettik, ne gördük şu fani dünyada Kötülükten gayrı? Ölünce kirlerimizden temizlenir, Ölünce biz de iyi adam oluruz; Şöhretmiş, kadınmış, para hırsıymış, Hepsini unuturuz ![]() Orhan Veli ![]() |
![]() |
![]() |
|