![]() |
Dönmedin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() DönmedinSoğuk bir sonbahar akşamıydı gidişin ![]() Hava kararmış, yağmur yağmaya başlamıştı ![]() Düşlerimize yağmur yağıyordu, rüzgar üşütüyordu ellerimizi ![]() Gözlerin donuk, bedenin halsizdi ![]() kalkışa hazırlanan otobüse binmen için seni sürükler gibiydi ![]() Sanki, kalmak istiyordun "Baharda dönerim ![]() "Sakın beni unutma, bekle ![]() Ben seni unutmadım sevgili ![]() ![]() Bütün kış, baharda döneceğin günün hayali ile ısındım ![]() Minik öpücüklerle uyandırıp, güneşin doğuşunu gösterecektim sana ![]() Çiçeklerin, denizin, kumsalın, güneşin tadına birlikte varacak, gün batımlarında denizle birleşen ufuk çizgisini birlikte seyredecek, ay ışığında mutluluk şarkımızı söyleyecektik ![]() Yalan değil, kaçamak sevdalara takıldım yokluğunda bir süre ![]() Sana benzeyen her şeyi sevdim ben ![]() Sevdiğim her şeyde senden izler vardı ![]() Aradığımı buldum sandım ama yanıldım, bulduğum sen değildin ![]() Olmadık zamanlarda aklıma düştün, zamansız yaralandım ![]() Her sabah, seni bulmak için yollara düşmek geldi içimden ama gidemedim ![]() Yalnızlığın acısıyla gurur satın alır oldum her gece ![]() "Gelir" dedim kendi kendime ![]() Söz verdi, gelmesi gerek ![]() ![]() Kendimi paramparça hissettim ama yine de sana kızamadım ![]() Unuttum kötü sözlerini ![]() ![]() Unuttum telefonlarıma cevap vermediğini ![]() Kavgalarımızı unuttum ![]() Bir tek seni unutmadım sevgili ![]() Bir tek seni unutamadım ![]() Hep dönmeni bekledim ![]() Zamanla alıştım acılara, ölüm ilanlarında kendiliğinden silinen adreslere ![]() Alıştım sevdiklerimin yokluğuna ![]() Ama yalnızlığa alışamadım ![]() ![]() Sensizliğe alışamadım ![]() ![]() Olmadı gülüm ![]() ![]() Oysa daha yolun başındaydık, tomurcuktuk daha çatlamaya hazır, bahar gelmeden ayrıldık ![]() Şimdi artan yalnızlığım, senin büyüyen yokluğun var ![]() Duvarlarda gözlerinin izi, kapı kollarında parmak izlerin saklı ![]() Sen neredesin sevgili? Varlığın nerede? Bir mevsim döndü sen dönmedin ![]() Düşlerim böyle dağınık değildi eskiden ![]() Kara bulutlar gibi kümelenip bir yere, acılarım yüreğimde çöreklenmezdi gece yarılarında ![]() Özlemlerim hiç bu kadar uzak olmamıştı gün ışığına ![]() Hasret bu kadar büyümemişti ![]() Şimdi göçebe olmuş yüreğimle her sabah yeni yolculuklara çıkıyorum ![]() Gün ışığına çoğalmış hasretimle hızla kaçıyorum kara ağızlı tünellerin içinden ![]() Umudun türküsünü söylüyorum öksüz bakışlarımla ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|