![]() |
Mavılere Uyanmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavılere Uyanmakyedi iklim geçer, ağarıp solan güz ışıklarından yalan pencerelere doğru ![]() ![]() ![]() uykularda olur ne olursa yangınlar, takvim ziyanları, gömülü sevdalar ![]() ![]() ![]() iksir gibi yayılır hücrelerimin rehavetine ıslaklığın düş tüccarları ağır mesaidedir ![]() ![]() ![]() uykularda olur ne olursa, talanlar ve beton serinliği inşaat halindeki aşkların ![]() ![]() ![]() uykularda ölür ne ölürse, kıpırdayan su gülümseyen yel ![]() ![]() ![]() yedi iklimin oralarda kavalını kırmış bir çobandır gökyüzü, aklında new orleans heybesinde caz! yedi iklimin bar olduğu yerdedir uykunun alkol imparatorluğu kalabalık avındadır bakışlar ![]() ![]() ![]() uykularda olur ne olursa, bitmez efkar kırları bazı saçlarda ve ölüm gibi suskunluklar açar derin kuyularda ![]() ![]() ![]() ve şaka gibi ve sarsak sarsak ve kımıl kımıl bir yaşamaktır MAVİLERE UYANMAK en kesif karanlıklara kafa tutan gözlerinin mavisine kuşanmak ![]() ![]() ![]() senin kanatların var, benim köylü yüreğim ![]() ![]() ![]() operada tezek kokusu bu şehirdeki varlığım! ![]() ![]() beni taşıyacak vesaitim yok bu caddeüstü sevdada ellerinden gayrı ![]() ![]() 'gayrı dayanamam ben bu hasrete' ya beni de yitir ya sen de git beni götürdüğün yere ![]() ![]() ![]() türküleri sev yalan kahkahalardan uzak dur canımın suyuyla yıka ellerini ![]() ![]() aklımın maharetiyle giydir en mavi yerlerini ![]() ![]() ![]() senin adın buzul mavisi! çünkü mavilerde uyur, benden sana geçen sende beni kalkındıran ne varsa! sevdiğim, açlığımın uzak ufku, her sabah; güneşten ne zaman işaret alırsan ne zaman dar gelirse soluğun böyle uzun sarılmaklara, fikrini kurcalarsa eğer açık korkular, işte o zaman mavilere, mavilere uyandır beni ![]() ![]() ![]() ![]() Yılmaz Erdoğan |
![]() |
![]() |
|