![]() |
Mavi Ölüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi ÖlümSana Seslenicem ![]() ![]() ![]() Senin kim oldugunu hic bilmeden, Senin kim oldugunu en cok bilerek, isyankar zambaklarin, cilgin niluferlerin, Dort nala acan kiraz ciceklerinin, Dudak kivrimlarina yoldas olucam ![]() Sari bir huzun, kizil bir gurur ve Siyah bir ofkeyle konusucam sana ![]() ![]() ![]() Sana oklardan degil, yaydan bahsedicem, Gulun dikenlerinden degil, Gulleri ve dikenlerini dogurmaktan yorulmayan, Topraktan soz acicam ![]() Akan su gelmicek kelimelerime, Suyu sefkatle kucaklayan sessiz taslarin canini yakan Damlalari dillendiricem ![]() Yine sana seslenicem, senin kim oldugunu hic bilmeden, Bilmek istemeden ![]() ![]() ![]() ![]() Alaattinin sihirli lambasindan cikan cin bana gelseydi ve Ne dilersem dilememi isteseydi, Hicbirseyi elde etmeyi dilemezdim ![]() Birseyden vazgecmeyi isterdim sadece, Hayatta birseyden vazgecmem lutfedilseydi, Bedeli herseyim olsa bile Sana seslenmekten vazgecmek isterdim ![]() Garip degilmi ![]() ![]() Sana seslenmekten vazgecmek istemedigimi, Bundan hoslandigimi dusunuyorsun belkide, Oysa sana seslenmek, Butun hesaplarimi gordugum bu dunyadaki Tek geride kalmis hesap benim icin ![]() Bu dunyadaki tek yuk, Bu seslenisin kalbini avucumda tutabilmek ![]() Kurek mahkumu icin kurek neyse, Benim icinde sana seslenmek o ![]() Bir yandan gemiyi ufka ulastirmanin tek yolu, obur yandan, bileklerimden sizan kanlarin Gonlumu isgale yeltendigi bir rotanin can suyu ![]() ![]() Oysa ben sana kureklerden degil, Gemiden bahsetmek isterdim ![]() Atalarim bana, kadinlara gokyuzunu, Gemileri ve yelkenleri anlatmayi ogrettiler ![]() Sen kurekleri, yagli urganlari, Geceyi siyaha gomen firtinalari ogretmeye calisiyorsun ![]() Sana ellerimle dokunarak, Gozlerimle oksa***** gostermek isterdim, Ruzgarla sisen beyaz yelkenleri ![]() Ama senin vaktin yoktu, ben bunu hic anlayamadim ![]() Kavmimin kadinlari bana ogretmediler ki, Bazi kadinlarin beyaz guvercinlerden daha cok, Siyah apoletleri sevebilecegini ![]() Sana sesleniyorum ![]() ![]() ![]() Ve gozlerin bileklerimden parmak uclarima kadar toplanmis Kan pihtilarini seyrediyor ![]() Kurekleri birakmiyorum, once yucelttigin, sonra terk ettigin askin onuru icin, Kalemi bir an elimden dusurmuyorum ![]() Ankara kalesinin onunde sana sesleniyorum ![]() ![]() Benden kacip cennete gitmek isteseydin, Seni cennetin kapisina kadar gotururdum ![]() Bana gelmek icin seni korkutan cehennem olsaydi, Cehennemle konusurdum, Seni ona anlatabilirdim ![]() Oysa sen ne cenneti isticek kadar asik oldun, Ne de cehennemi isticek kadar ayrilik ![]() 'Seviyorum seni ama ![]() ![]() 'Hoscakal' diye ekledin ![]() 'simdi gitmeye mecburum, belki yine gelirim ![]() ![]() Umarim gelirim ![]() ![]() ![]() ![]() Cennetin ve cehennemin dillerini, Savas naralarini ve ask siirlerini, Gazelleri ve bolerolari ogreten atalarim, Senin sozlerinin anl***** ogretmediler ![]() Hicbirsey soylemeden gittin ![]() ![]() ![]() Ayriligin dilsiz oldugunu ben senden ogrendim ![]() Dilsiz olanin yasayabilecegini sen ogrettin bana, Ve kalemime ilk defa yavan gozlerle baktim ![]() Yine, yeniden, sadece sana seslenicem, Muebbet bir ask disinda, Bildigim tum duygulari terk edicem ![]() ![]() Sana seslenicem yine ![]() ![]() Seni sadece kuru bir sevgiyle degil, Derin bir huzunle, binlerce yillik bir gururla, Ve pervasiz bir ofkeyle sevdigimi duyumsuyor musun? Mutevazi bir sevgiyle degil, Kustah bir askla sevdim seni ![]() Ben Osmanli gibi, Kollarimin yetisemedigi bir aski kucaklamaya calisirken, Sen koprulerin ulkesi Venedikteki son sancagi, Kisin usumemek icin sal yaptin kendine ![]() Neden bilmiyorum ozlemin artiyor icimde, Zaman gectikce eksilir demistin oysa Atalarimin ogrettiklerine ters dussede, Sana inanirim bilirsin, Zamanla unutursun demistin ![]() Niye daha derinlesiyor oyleyse? Derinlesiyor ozlemin, Ve gonlumde bir ic savasta dokulen Kanlari costuruyor, ayrilik sozlerin ![]() ofkelerimin kararliligini aska katik ederek konusucam ![]() Bedenim bu dunyayi terk edene kadar ![]() oyle saniyorumki huzunle ve aciyla Pek barisik olmadigin icin benden uzun yasayacaksin ![]() Benden sonra kelimelerim gelecek gonlune, Onlarin benden geldigini birtek sen bileceksin ![]() Kustah bir askla sevicem seni, Ben savas ve olumle hasir nesir olan kelimeler disindakileri, Unutmaya gayret edicem, omrumun geri kalaninda ![]() Sana seslenicem yine ![]() ![]() ![]() Ben seni Beyrut gibi sevdim ama, sana ne magribi Ne de manhattani anlatamadim ![]() Bagdati ve sami isgale yeltenmisken, Venedikten gelen ihanet tarumar etti ordularimi ![]() ![]() Sari bir keder, kizil bir kibir ve Siyah bir isyanla konusucam sana ![]() ![]() ![]() Senin kim oldugunu hic bilmeden, Aglayan zambaklarin dudak kivrimlarina yoldas olucam ![]() Senin kim oldugunu en cok bilerek, Kavmimin bana vaadettigi tum asklari terk edicem ![]() Muebbet bir ask, sari bir huzun, kizil bir gurur ve Siyah bir ofkeyle konusucam, Bu dunyayi terk etme mujdesi gelene kadar ![]() Huznu, gururu ve ofkeyi bilseydin keske ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Huznumun beni asan taskinligini, Gururumun binlerce yil onceden miras kalmis hoyratligini, ofkelerimin hicbir zaman sona ermeyecek ve Azalmayacak kararliligini anlayabilseydin ![]() ![]() ![]() Anlatabilirdim sana; Seninle yasanan bir asktan sonra, Ayriligin, olum bile olsa, mavi bir olum olacagini ![]() SeseLendiren: SeyfuLLah KartaL |
![]() |
![]() |
|