Ümit Yaşar Oğuzcan...Mektup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Yaşar Oğuzcan...MektupBu gün bendeki resimlerini ve mektuplarını yakıyorum ![]() Küllerini sana göndereceğim İşte! Hepsi önümdeduruyor Şu resim çekilirken karşında ben vardım,hatırladın mı? Üzerini diyerek imzalamışsın Bu seni en çok anlatan resimdibiliyorum Bana en yakın olduğun resimdi![]() ![]() Karşındaben vardım, gözlerin gözlerimdeydi ![]() ![]() İçin benimledoluydu, bakışların gibi Önce bu resmini yakacağım,bu en çok sen olan resmini Sonra da diğerleriniyakacağım Hepsi birer birer kıvrılıp kül olacaksonunda Ya mektupların? Herbirini çok çok öptüğümmektupların ![]() ![]() Satır satır içimde çakılı duran mektupların Onlarda yanacak Senden madde olan hiçbir şey kalmasınistemiyorum bende İçimde bıraktığın eziklik yeter artık Artık seninle değil, verdiğin acılarla avunacağım Seni bütünarzuların üzerinde, bütün özlemlerin ötesinde seveceğim artık Sensiz bir dünya yaratacağım senden![]() Dünya duracak ama sen durmayacaksın Zaman bitecek,ama sen bitmeyeceksin Bir gün bütün çiçekleri solacakbahçelerin, yıldızlar ışık vermeyecek, güneş doğmayacak hiç Ama sen solmayacaksın, seneksilmeyeceksin Seni maddenin dışına çıkarıyorum![]() Ölümsüzlüğün kapılarını açıyorum sana ![]() ![]() Anlamıyormusun? Daha düne kadar her yerini ayrı ayrı seviyordum ![]() Ellerini tuttuğum zamanlar ürperirdim, başım dönerdi gözlerine bakınca Dudakların her öpüşte yenidendünyaya getirirdi beni Al işte, hepsini sanabırakıyorum Güzelliğinde senin olsun dişiliğinde![]() ![]() Göreceksin, bir gün her yerin şu mektuplar, şu resimler gibi kül olup dağılacak ![]() Bir tel bile kalmayacak saçlarından Niceleri gibi sende göçüp gideceksin bir gün ![]() ![]() Önce güzeliğin terk edecek seni Ellerin buruşacak, belin bükülecek, ak pak olacak saçların Boş bir çuvala döneceksin Gözlerinde o vahşi pırıltı kalmayacak, bütün ateşi sönecek dudaklarının ![]() ![]() ![]() Ama ben o halinle bile seni terketmeyeceğim Çünkübenim içimde hep bugünkü gibi kalacaksın Taptaze,sımsıcak ve korkunç güzel! Yalnız benim gözlerimde bir manası olacak bakışlarının Ben yok olduğum zamanda satırlarımda yaşayacaksın Hiç ihtiyarlamadan, hiç değişmeden, hiç tükenmeden ![]() ![]() Adım adınla anılacak, adın adımla ![]() ![]() ![]() Mektuplarınla resimlerini yakacak gücü kendimde bulamasam, o zaman da kendimi yakardım Şu herkesteseni gören gözlerimi, şu her yerde sana koşan ayaklarımı ve şu her zaman sana yazan ellerimi yakardım Tenimden yükselen alevler ta Allaha kadaruzanır, ona çaresizliğimi anlatırdı ![]() Seni güçsüz, zayıf bir insan tarafından sevilmenin hayal kırıklığına uğratmamak için, şimdi benim yerime, senden kalanları yakacağım Ben yaşadıkça, varlığım bütün çaresizliklere meydan okuyacak Unutma; seni sevdiğim için ölebilirdim, seni sevdiğim için yaşayacağım Biraz sonra mektuplarınla resimlerni tutuşturacak bir kibrit çöpü gibi çekiliyorum hayatından Her şeyiyleonu sana bırakıyorum Hayatın senin olsun İstersenhayatım da ![]() Ama sen kendinin bile olamayacaksınartık Ben yaşadıkca, adım söylendikçe![]() ![]() ![]() Seni bensizliğe ve kendimi sana mahkum ediyorum |
|
|
|