Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çok, gıdalar, mikropların, sevdiği

Mikropların En Çok Sevdiği Gıdalar

Eski 09-28-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Mikropların En Çok Sevdiği Gıdalar



Mikropların en çok sevdiği gıdalar
Pişirilmiş gıdaların oda sıcaklığında 1,5 saatten fazla bekletilmesinin, yemeklerin yeterince pişirilmemesinin, gıda zehirlenmelerine yol açabildiği belirtildi
Tarih: 25 Ağustos 2008, 10:11:43
Tarımsal Kalkınma Vakfı ve Konya Büyükşehir Belediyesince yürütülen 57 bin 630 avro bütçeli AB destekli Gıda Tüketicisini Koruma ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında görevliler, Konya'daki bir alışveriş merkezinde açılan stantta, tüketicileri güvenli gıda tüketimi konusunda bilinçlendirmeye çalışıyor
Tüketicilere hazırlanan CD'leri izlettirerek alışverişin püf noktaları, gıda zehirlenmeleri, sağlıklı gıda tüketimi konusunda geniş bilgi veren görevliler, ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Konya İl Kontrol Laboratuvarı yetkililerince hazırlanan 'Gıda Tüketicisi El Kitabı''nı dağıtıyor
Kitabın ''gıda güvenliği'' başlığı altındaki bölümünde, gıda zehirlenmeleri konusunda bilinmesi ve öğrenilmesi gereken bilgiler yer alıyor
Gıda zehirlenmelerine yol açacak mikropların bulaştığı gıdaların görünüş, tat ve kokusunda hemen fark edilebilecek önemli bir değişiklik olmayacağının vurgulandığı el kitabında, her yıl binlerce kişinin gıdadan zehirlendiği, bunlardan önemli bölümünün zehirlenmeden habersiz olduğu, bazılarının ise öldüğü belirtiliyor
Kitapta, gıda zehirlenmelerinin başlıca 10 nedeni şöyle sıralanıyor:
''-Yemeğin çok erkenden pişirilmesi ve sıcak ortamda bekletilmesi
-Pişirilmiş yemeğin dolaba konmadan önce 1,5 saatten fazla tehlikeli derecede tutulması (genelde oda sıcaklığı)
-Yemek tekrar ısıtılırken yeterince ısıl işlem görmemesi ve mikropların ölmemesi
-Zehirleyici mikropların bulaştığı gıdaların tüketilmesi
-Yemeklerin yeterince pişirilmemesi
-Kümes besinlerinin pişirilmeden önce yeterince buzunun çözülmemesi
-Pişmiş yemeğe çiğ yemeğin dokunması
-Sıcak yemeklerin vitrinde 63 dereceden düşük bekletilmesi
-Hazırlanma sırasında yemeğe insanlardan hastalık mikrobunun bulaşması
-Artık yemek yenmesi''

-DAYANIKLI VE DAYANIKSIZ GIDALAR-

El kitabında şeker, un ve baklagiller dayanıklı, patates ve fındık gibi gıdalar az dayanıklı, et, balık, taze meyve ve sebze, yumurta, süt ve ürünleri ile ekmek gibi ürünler ise dayanıksız gıdalar olarak tanıtılıyor
Zehirlenmeye yol açabilecek riskli mikropların bazı yiyecek çeşitlerinde diğerlerinden daha kolay üreyebildiği vurgulanan kitapta, yüksek riskli mikropların sevdiği gıdaların et ve süt ürünleri, yumurta, salam, sucuk, deniz ürünleri, pişmiş pirinç ve makarna, hazır meyve salataları olduğu belirtiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Mikropların En Çok Sevdiği Gıdalar

Eski 09-28-2008   #2
bassi
Varsayılan

Cevap : Mikropların En Çok Sevdiği Gıdalar



ellerine saglik
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.