![]() |
Amirim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AmirimAh anam ah Yine sana yazıyorum, yine sana döküyorum içimi, senden başka kim anlar ki beni ![]() giderken, karanlık kuytu bir köşede, bir adam çıktı karşıma "Beyim, beyim" dedi elindeki yarım sigarayı göstererek ateş istedi ![]() parmağından yüzüğü görünce, o buz gibi elleri ta ciğerimi yaktı ![]() ![]() Bu yüzük dedim, kafasını kaldırdı, yüzüme baktı dokunma dedi ![]() ![]() tanıyamadı, hatırlayamadı beni ![]() ettim eve gitmeye ![]() ![]() ortalıkta, Bizden ve peşimden ayrılmayan siyah kediden başka ![]() ![]() çatışmadan kurtardığını, yüzüğü de o günün hatırası olarak parmağına taktığımı daha başka Aydınlı plakacı 09 Osman'ı, Trabzonlu Laz Dursun' u, Maraşlı Ede Ökkeş' i, Erzurumlu Yanık Ömer'i, ama nerede, beni dinlemiyordu bile hep bir şeyler mırıldanıyordu ağırdan ve sessiz ![]() gelmeyecek, gidenler gelmeyecek amirim başka dünyalardaydı ![]() Eve vardık, kediyi kucağına aldı, kediyi ısıtıyordu, halbuki kendi titriyordu ![]() ![]() Sobanın farkında bile değildi garibim ![]() fotağrafları, bana hediye ettiği cevşeni gösterdim oralı bile olmadı tedirgindi, bir şeyler arıyordu, cebinden eski bir kağıt parçası çıkardı, baktı, baktı kül tablasına bıraktı ![]() yazılıydı aradım ![]() ![]() Amirimin yanımda olduğunu söyleyince kadın öyle bir çığlık attı ki, kalp atışını yüreğimde hissettim ![]() düştüğünü sorunca, kadın bir ah çekip anlatmaya başladı ![]() Teskeresi 12 gün geçen fakat çatışmada olduğu için alayına dönmeyen evli, 27 günlük yeni bebeği olan, bir evin bir oğlu, Sivaslı Ali adında bir asker kucağında şehit olmuş o anda şuurunu kaybetmiş, velhasıl kafayı yemiş, vay be ![]() ![]() ![]() ![]() Amirim ki -25 derecede Hakkari'nin dağlarında kara kışa ve haydutlara karşı meydan okurdu ![]() daha çıkardı ağzından, zoru sevdirmişti, çileyi sevdirmişti ![]() sevdirmişti Amirim ![]() kadıncağız 2 çocuğunun da alıp geldiler ![]() var ya vicdansızı merhamete getirecek bir an, karısını ve çocukları karşısında görünce, o umursamaz adam, doğruldu, kanatlanacak kuş gibi öyle bir atıldı ki çocuklarının üstüne, anlatamam ![]() istemediler,vedalaştık ![]() bakakaldım ![]() koşabilsem ey güzel anam ![]() birden geri döndü ![]() dikti, yutkundu yutkundu ve şu okkalı sözler döküldü dudaklarından : "Bir ağaçtan bir milyon kibrit çıkar, bir kibrit bir milyon ağacı yakar ![]() Mustafa yıLdızdogan ![]() |
![]() |
![]() |
|