Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alevi, birlikte, etti, gecesini, ihya, kadir, sünniler

Alevi ve Sünniler, Kadir Gecesi'ni birlikte ihya etti

Eski 09-28-2008   #1
haticee
Icontr

Alevi ve Sünniler, Kadir Gecesi'ni birlikte ihya etti







Altı cemevi üstü ise cami olarak kullanılan Hz Ali Camii ve Cemevi'nin Alevi imamı Ali Rıza Güvenkaya'nın dualarına cemaat hep bir ağızdan 'amin' dedi Ordu'nun Fatsa ilçesinde Alevi ve Sünnî vatandaşlar Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Kadir Gecesi'ni birlikte ihya etti Altı cemevi üstü cami olarak kullanılan Hz Ali Camii ve Cemevi'nde bir araya gelen yüzlerce Alevî ve Sünnî, Anadolu'nun kardeşlik mayasının bozulmaması için ellerini semaya kaldırdı
Dualarla kutlu gecenin manevî havasını doyasıya yaşayan cemaat, programın ardından ilçede yaşananların dünyaya örnek olmasını istedi Bu durum en çok Fatsalıları memnun ediyor: "Hepimiz Müslüman'ız Küskünlük, dargınlık olmadan dostça, kardeşçe yaşıyoruz Bir arada saf tutmak bizi çok mutlu ediyor" Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği'nce iki yıl önce hizmete açılan Hz Ali Camii ve Cemevi'nde aynı safı paylaşan Alevi-Sünni cemaat, diyaloğun en güzel örneğini sergiledi İbadethanenin cami bölümünü dolduran vatandaşlar, tüm savaşların sona ermesi, barış ve huzurun sağlanması için Allah'a yalvardı Kutlu gecenin manevi havasını doyasıya yaşayan çok sayıda Fatsalı, program sonrası birbirini tebrik etti Müslümanlar arasında ayrılık olmadığını ifade eden Fatsa Oruç Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sezgin, "Düşmanlık edecek, birbirimizi hor görecek neyimiz var ki? Allah'ımız ve Peygamberimiz bir İsimlerimiz bir, dostluklarımız bir Her şeyimiz bir" dedi İbadethaneyi insanları kucaklayarak açtıklarını anlatan Hz Ali Camii ve Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kuş, siyasi bir amaç gözetmediklerini ifade etti Birlik ve beraberlik adına ayrım yapmadıklarını belirten Kuş, şunları söyledi: "Hepimiz Müslüman'ız Küskünlük, dargınlık olmadan dostça, kardeşçe yaşıyoruz Bir arada saf tutmak bizi çok mutlu ediyor" İşadamı Ali Kayışoğlu ise ayrımın sözde yapıldığını öne sürdü Kendisinin Alevi olduğunu dile getiren Kayışoğlu, "Dükkânıma Alevi'den çok Sünni gelir İnsanlar birdir Bu huzur ve arkadaşlığımızı dünyalara değişmeyiz" ifadelerini kullandı İbadethanenin Alevi imamı Ali Rıza Güvenkaya da birlikte ihya edilen geceyi şu sözlerle anlattı: "İki farklı cemaatin birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik adına güzel bir örneği yaşandı İnsanlar kalıcı dostluklar kurmuş Bu da her iki toplumun kardeşçe bir arada yaşayabileceğinin en güzel kanıtı" Yörelerinde Sünnilerle huzur içinde yaşadıklarını anlatan ev hanımı Fatma Kaya ise, "Cemevimizde cemimizi yapıp, camide namazımızı kılıyoruz Bu birlik ve beraberliğin en güzel örneği İnşallah seneye de aynı coşkuyu yaşarız" diye konuştu Alevi arkadaşlarıyla Hz Ali Camii'nde buluşmanın sevincini yaşayan öğrenci Hakan Coşkun da şu temennide bulundu: "Alevi arkadaşlarımızla aynı camide yan yana Kur'an-ı Kerim dinlemek çok güzel Bu huzur ve barış ortamı herkese örnek olsun"

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.