![]() |
Ahmet Selim - Gitmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Selim - GitmekSayısını unuttuğum günlerce bekleyişten ben yorgunum ![]() ![]() rıhtım taşları yorgun ![]() ![]() ardarda geçen gemiler durmuyor bu limanda duranlardanda sen çıkmıyorsun ![]() ![]() ![]() Bil ki katıksız sancılara razıyım yokluğun olmasa bil ki bir avuç biber gözlerime serpilen Ellerimde soğumadi ellerinin izleri Hala durup şiirler yazıyorum yoluna ![]() İçimde sıkıntının en dayanılmaz şekli kaçıncı kere saatleri susturuyorum ![]() ![]() bensiz çözülüp,sensiz baglanmasi yok mu balatların ![]() ![]() Tükeniyorum ![]() Bugünlerde herkes gitmek istiyor ![]() Küçük bir sahil kasabasına,bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara… Hayatından memnun olan yok ![]() Kiminle konuşsam aynı şey… Herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği ![]() Öyle ‘’yanına almak istediği üç şey'’ falan yok ![]() Bir kendisi ![]() Bu yeter zaten ![]() Herşeyi, herkesi götürdün demektir ![]() Keşke kendini bırakıp gidebilse insan ![]() Ama olmuyor ![]() Hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor ![]() Yani herşeyi yüzüstü bırakmak göze alınamıyor ![]() Böyle gidiyor işte ![]() ![]() ‘’Otur'’ diyen kazanıyor ![]() İş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile,güvende olma duygusu… En kötüsü alışkanlık ![]() Alışkanlığın verdiği rahatlık,monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor ![]() Kalıyoruz ![]() Kuş olup uçmak isterken ağaç olup kök salıyoruz ![]() Evlenmeler… Bir çocuk daha doğurmalar… Borçlara girmeler… İşi büyütmeler… Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor ![]() Misal, ben… Kapıdaki Rex’i bırakıp gidemiyorum ![]() Değil bu şehirden gitmek,iki sokak öteye taşınamıyorum ![]() Alıp götürsem gelmez ki ![]() ![]() ![]() Bütün sokağın köpeği olduğunun farkında ![]() Herkes onu, o da herkesi seviyor ![]() ‘’Sırtında yumurta küfesi olmak'’ diye bir deyim vardır ;evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin ![]() Kendi imalatımız küfeler ![]() Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada ![]() ![]() Ölüme inat tutunmak lazım ![]() ![]() Bari ufak kaçışlar yapabilsek ![]() Var tabii yapanlar ![]() ![]() Sadece kaymak tabakası ![]() Aslında Hepimiz kaçabilsek… Bütçe, zaman, keyif… Denk olsa ![]() Küçücük gitmeler yapabilsek ![]() Ne mümkün ![]() Sabah 09 ![]() ![]() ![]() Sonra başka mecburiyetler ![]() Sıkışıp kaldık ![]() Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı ![]() Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz ![]() Bir ömür karşılığı bir ömür yani ![]() Ne saçma ![]() Bahar mıdır bizi bu hale getiren? Galiba ![]() ![]() ![]() Ben her bahar aşık olmam ama her bahar gitmek isterim ![]() Gittiğim olmadı hiç ![]() ![]() ![]() Ama olsun… İstemek de güzel ![]() Ahmet SeLim |
![]() |
![]() |
|