![]() |
Cezmi Ersöz Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezmi Ersöz ŞiirleriAŞK KARARMAK ÜZEREDİR ODANDA Eski bir Türkçe kitabında rastladım sana ![]() Sırtın pencereye dönüktü, odan kararmak üzereydi, usulca öne düşmüştü başın yorgun bir düşü taşıyordun omuzlarında ![]() Birini bekliyordun, kendini bekler gibi ![]() ![]() ![]() Ne zaman aşkın adı geçse sen gelirsin aklıma ![]() ![]() ![]() Sırtın pencereye dönük, başın öne düşmüş, bir inanç titreşir, yaralı, yorgun omuzlarında Ne zaman adın geçse eski bir Turkçe kitabında aşk kararmak üzeredir odanda ![]() ![]() ![]() Cezmi Ersöz |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezmi Ersöz Şiirleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezmi Ersöz ŞiirleriAŞK VE YURTSUZLUK Usul usul azalıyordu sevgisi, kalbi soğuyordu ![]() ![]() ![]() Aynı masada, yanyana oturuyorduk, ellerinden tutuyordum ![]() ![]() ![]() bilmediğim, bilmediği uzaklıklara doğru gidiyordu ![]() ![]() ![]() Öyle acı çekiyordu ki sevgisinin azalmasından ![]() ![]() ![]() artık özlemiyorum, eskisi gibi içimi acıtmıyorsun, bu benim için ne büyük acı biliyor musun, derken sesi titriyordu ![]() Dalından kopmuş bir çiçek gibi unutulmuş denizinde usul usul sürükleniyordu ![]() ![]() ![]() şimdi ![]() ![]() ![]() Can çekişen bir hastayı ölümüne hazırlar gibi, nefesimi tutmuş saçını okşuyordum durmadan ![]() ![]() ![]() Sevgisi, yaralanmış çocukluğumuzu ve dünyayı değiştirmeye yetmemişti ![]() Hayal kanatları yanmış sevgisini öksüz kalan sevgime kattım ![]() baktım ![]() ![]() ![]() ![]() Son anda sarıldı bana: Hadi, sen de benimle gel, birlikte karışalım kayboluşa, dedi ![]() Yapamam, dedim, istesem de yapamam ![]() ömrünü beklemeliyim ![]() ![]() ![]() Bu sevginin beni götürdüğü yere kadar gitmeliyim ![]() ![]() ![]() İçimde sırrın, kimseye benzemezliğin sızısı, yarım kalan yolculuğun aşk yüzlü çocuğu var ![]() ![]() ![]() Sevgisi soğurken son tesellisi, son kıskançlığı, son umudu bu olmuştu ![]() Cezmi Ersöz |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezmi Ersöz Şiirleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezmi Ersöz ŞiirleriAŞKTA YARIN YOKTUR SEVGİLİ Aşk Bu Dünyanın Ölçüleriyle Açıklanamaz Sevgili O İlkel Bir Acıdır, Yaban Bir Ağrıdır ![]() Gelir ve İçimizdeki O Çok Eski Bir Şeye Dokunur ![]() Sonra Bir Perde Açılır ve Yolculuk Başlar Bu Yolculukta Artık Para, Tarifeler Beklentiler, Randevular, Taksitler, İş, Anneler ve Korkular Yoktur Aşkın Kendi Gerçekliği Vardır Sevgili ![]() Kaynak: Bydigi Forum İnsan Başka Bir Işığa Teslim Olur, Daha Derinden Anlamaya Başlar, Bilgeleşir Hiç Bilmediği Sezgileriyle Buluşur Yükü Çok Ağırdır, Kendiyle Buluşmuştur Hem Dışındadır Dünyanın, Hem de Tam Ortasında ![]() Hindistan'da Ganj Nehri'nin Yakılan Yoksun Adamın Hissettikleri de Onunladır, Yitirdikleri de ![]() ![]() ![]() New York'ta, Bir Sokakta, Kartondan Kulübesinde Yaşayan Kadının Çıplak Yalnızlığı da Her Şey Onunladır, Ona Emanettir Sanki, Ama O, Çıldırtıcı Bir Yalnızlık İçindedir Yine de ![]() ![]() ![]() Aşkın Kültürlü Olmakla, Bilgili Olmakla da İlgisi Yoktur Sevgili, Kanımıza Karışan İlkel Acı, O Yaban Ağrıyla Hiçbir Kitabın Yazamadığı Hakikatlere Daha Yakınızdır, İnan ![]() ![]() ![]() Kim Demiştir Hatırlamıyorum, Aşk Varlığın Değil, Yokluğun Acısıdır Diye ![]() Belki de Bu Yüzden İlk Gençliğimde, O Yoğun Aşık Olduğum Yıllarda, Gözüme Uyku Girmez, Dudağımda Bir Islıkla Bütün Gece Şehri, O Karanlık, O Hüzünlü Sokakları Dolaşır, İnsanları Uykularından Uyandırmak İsterdim ![]() Uyanıp, İçimde Derin Bir Sızıyla Uyanan O Derin Sancının Acısına Ortak Olsunlar Diye ![]() ![]() ![]() Aşk Çok Eski Bir Şeydir Sevgili Onun İçinden O Çileli Çocukluğumuz Geçer Sevdiğimiz İnsanların Çocuklukları da ![]() ![]() ![]() Oradan Üvey Anneler, Eksik Babalar, Parasız Yatılılar Geçer Ve Sonra Aşk Bütün Bunları Alır, Daha da Eskilere Gider, Hep O İlkel Acıya, O Yaban Ağrıya ![]() ![]() ![]() İnsan Bazen Nedensiz Yere Umutsuzluğa Kapılır Kimselere Veremez Sevgisini, Kimselere Derdini Anlatamaz, Evlere Kapanır ![]() ![]() ![]() Bazen Denizler Kıyılar Çeker İnsanı ![]() İnsan Bu Kapılmayı Anlayamaz, Oysa Çok Eski Bir Yerde Yaşanmasından Korkulup Vazgeçilmez Aşkların Sızısıdır Bu ![]() Bu Sızı, Bu Yenilgi Mevsimlerle Yıllarla Devrilir Başka İnsanlara ![]() ![]() ![]() Bir İnsanın Yaptığı Bir Hatanın Tüm İnsanlara Yayılması Gibi ![]() ![]() ![]() İşte Şimdi Biz de Sevgili, Ya Olmadık Zamanlarda Umutsuzluğa Kapılıp, Soluğu Evlerde Alacağız, Ya da Denizler, Kıyılar Çekecek Bizi ![]() Nasıl Biz Başkalarının Korkularını Taşıyorsak, Başkaları da Bizim Korkularımızı Taşıyacak, Yenilgimizi, Umutsuzluğumuzu ![]() ![]() ![]() Birazdan Sabah Olacak ![]() ![]() ![]() Para, Tarifeler, Beklentiler, Randevular, Taksitler, İş, Anneler ve Korkular Başlayacak ![]() ![]() ![]() Bunlar Varsa Bizim İçin Geçerliyse Aşk Yoktur ve Hiç Olmamıştır Sevgili ![]() Birbirimizi Kandırmayalım ![]() ![]() ![]() Hadi Güne Hazırlan, Yaşadıklarımızı Unutmaya Çalış Aşk Bize Güvenip Verdiği Büyüsünü, Sırlarını, Cesaretini, Bilgeliğini ve O İlkel, O Yaban Ağrısını Geri Alacak Bunlar Olurken İçimiz Bir an Üşüyecek, Sonra Geçecek ![]() ![]() ![]() Hadi, Oyalanma Birazdan Yarın Olacak ![]() ![]() ![]() AŞKTA YARIN YOKTUR SEVGİLİ Cezmi Ersöz |
![]() |
![]() |
|