Kıymalı Bezelyeli Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Bezelyeli Makarna5 bardak su kaynatın, içine tuz ilave edin Makarnayı içine atın, 12-15 dakika suyunu çekene kadar haşlayın Ayrı bir tencerede 50 g LUNA Pratik'i eritip içine kıyılmış soğanı ve biberi ilave edin 2-3 dakika sararıncaya kadar pişirin Kıymayı, bezelyeyi, çiğ krema ve şekeri ilave edip çok kısık ateşte 10 dakika pişirin, ateşten alın Bu arada, makarnanın içine suyunu çekmesine yakın 25 g LUNA Pratik katıp dikkatlice harmanlayın Makarnayı tabaklara paylaştırın, sosu üzerine döküp sıcak servis yapın Malzemeler 4 kişilik 75 g LUNA pratik 250 g yağsız kıyma 400 g kalın düdük makarna 5 bardak su 200 g bezelye 2 orta boy soğan 3 adet yeşil biber tuz karabiber 1 yemek kaşığı şeker 100 g çiğ krema |
|
|
|