08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Restaurant Vincent
Brüksel'in turistik merkezi olan Grand Place civarında balık restoranlarının bulunduğu alanda bulunur Bir ucu Grand Place'e giden Galeri Hubert'in (umarım yanlış yazmıyorum) ortasına gelen çıkıştan turistik restoranların bulunduğu sokağa geçilebilir Buradaki restoranların çoğu deniz ürünleri ağırlıklıdır Brüksel'i bilenler aslında burada yemezler Burada güvenle gidilebilecek gerçekten kaliteli iki restoran vardır Bunlardan biri Vincent, diğeri de onun karşısındaki adını hatırlayamadığım restoran İkisi de oldukça köklü ve bilinen restoranlar Burada balık ve et de yiyebilirsiniz, ayrıca fiyatları pek pahaşı olmayan şaraplar da bulunmakta, tatlıları da güzel Vincent'in özelliği, mutfağı girişte, yani yemeklerin nasıl piştiğini ve mutfak ortamını görebiliyorsunuz, hatta bazı siparişleri, tatlıları hemen önünüzde hazırladıkları da oluyor Garsonlar genelde bizdeki gibi genç değil orta yaşlı tecrübeli insanlar, denizci subayına benzer kıyafetleri var, hatta biri Türkiye'yi ziyaret bile etmişti (Yaaa, bunların garsonları bile dünyayı dolaşıyor mirim) Oldukça zengin bir menüsü bulunmakta Yalnız, hatırladığım kadarıyla menü Fransızca, ancak garson sizin için İngilizceye tercüme ediyor, çoğuklasik restoran için geçerli bir durum aslındaBelçikalıların spesiyali olan midye yiyebilirsiniz ancak ben midye sevmediğimden balık ve et tercih etmiştim Porsiyonlar oldukça doyurucu Hesap da Avrupa için oldukça makul sayılır, ana yemek, biraz şarap ve tatlı yedikten sonra adam başı 30-40 euro gibi bir hesap ödeniyor Afiyet olsun merak edenler için wwwrestaurantvincentcom
|
|
|