Lihtenstayn Gezisi - Liechtenstein |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lihtenstayn Gezisi - LiechtensteinLihtenstayn Gezisi - Liechtenstein[/b] 2002 Yılının Nisan ayları idi İsviçreye dayımın yanına gezmeye gittik Fakat ben bu yazımda İsviçreden değil, Liectenstein Prensliğinden bahsetmek istiyorum Aslında bu küçük ülkeye gitmemiz biraz da tesadüf oldu Eşimin de bir akrabası vardı İsviçrede Tessin mi Triesen mi öyle bir şehir olmalıydı Dayım ,Tessin şehrinin,İtalya sınırında olduğunu ve bir hayli uzak olduğunu söyledi Nede olsa biz Alman sınırına 15-20 km yakınlıkta olan Thurgau kantonundaydık Sonra telefon numarasını öğrendik 0042 ile başlıyordu, oysa İsviçrenin kodu 41 idi Biz böyle düşünürken dayım hemen uyandı ve aradığız şehrin Triesen olduğunu ve Liechtensteinde olduğunu söyledi Evet daha önce bu ülkenin ismini duymuştum ama bir gün oraya gideceğim aklıma gelmemişti Ertesi gün arabaya atlayıp yola koyulduk 100km kadar gittikten sonra, başka bir ülkeye girdiğimizi bayraklardan ve arabaların plakalarından anladım Daha önce gümrük benzeri bir yapı varmış girişte, şimdi ise sadece bayraklar var o kadar, adresi sora sora evi bulduk Tabii akrabalar bizi görünce acayip derecede şaşırdılar, ne de olsa şimdiye kadar Türkiyeden hiç misafirleri gelmemişti Hemen ısındım ben, benden bir kaç yaş büyük olan enişteye, hatta beraber Beşiktaş-Fenerbahçe maçını bile izledik dev ekranlı televizyonunda![]() ![]() ![]() ![]() Bu ülke bence isviçreden daha güzel ve lüks gibi göründü bana Maçtan sonra arabalara doluşup ülkeyi gezmeye gittik Evet ülkeyi çünkü tüm ülkeyi bir günde gezmek mümkün Önce başkent Vaduza gittik İnanın bizim köy buradan daha büyük Ara ara üzüm bağları dikkatimi çekti Bu bağlar prensin şarap bağlarıymış Zevkli adammış doğrusu, Sonra prensin şatosuna doğru yola koyulduk Şato Vaduza tepeden bakan bir yerde Tüm şehir (pardon köy) ayaklarımızın altında Şatoya giremedik ama etrafını ve tüm çevreyi gezdik Eniştenin söylediğine göre sadece Vaduzda, 30 dan fazla banka varmış ve heryer muhasebe bürolarına benzeyen bürolarla doluymuş E nede olsa burada dünyanın parası yatıyor![]() ![]() ![]() Burası mevkii olarak İsviçre ve Avusturyanın arasında düzlük bir alan ama Avusturya tarafına geçtiğiniz anda hemen koca koca karlı dağlar başlıyor, Eniştenin ve yengenin canı çok sıkılıyor anladığım kadarıyla buralarda, bence haklılar çünkü sokaklar bomboş, sanki terkedilmiş gibi ![]() ![]() Sonuç olarak çok güzel yerler, evler, şato, kiliseler felan sanki bir çizgi film seti gibi ![]() ![]() hatta gözlerim Heidiyi bile aradı![]() ama dedim ya kimsecikler yok, Nerede benim Eminönüm,Taksimim,Aksarayım,Kadıköyüm,Bakır köyüm![]() ![]() Haa bu arada unutmadan söyliyeyim meşhur bir marka var ya Hilti![]() ![]() buraya aitmiş ! ![]() ![]() ![]() Özgür Dağlı |
|
|
|