![]() |
Putun şehadeti |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() Putun şehadetiPeygamber-i zîşân”ın nübüvvetini, bâzan,
Putlar bile konuşup, söylerdi zaman zaman ![]() Nitekim sahabeden "Abbas" adında bir zât, Yaşadığı vak’ayı anlatır kendi bizzat ![]() Der ki: (Ben, iman ile henüz şereflenmeden, Bir yere gidiyordum gayet ıssız bir yerden ![]() Rastladım çok acayip, şekilsiz birisine, Ki, hatta binmişti bir deve kuşu üstüne ![]() "Cin"lerden olduğunu tahmin ettim onun ben, Bir şeyler söylüyordu, hem de bana hitaben ![]() Diyordu ki: (Ey Abbâs, son buldu fitne fesat, Çünkü islâmiyyetin sahibi geldi bizzât ![]() Adı Muhammed'dir ki, emin, doğru sözlüdür, O, cihana son gelen Allah'ın Resulüdür ![]() Hemen iman eyle ki Onun nübüvvetine, Ölünce, kavuşasın Cennet nimetlerine ![]() Bir hayli etkilendim onun bu sözlerinden, Zîrâ hiç böyle şeyler duymamıştım birinden ![]() Henüz mü'min değildim ben bunu duyduğumda, Hattâ bir "Put"um vardı, hep taşırdım boynumda ![]() O putun üzerine elimi koydum hemen, Ve kurtulmak istedim o cinnî’nin şerrinden ![]() Lâkin benim put dahî hemen dile gelerek, Başladı konuşmağa Resûlü methederek ![]() Hem de bana hitâben konuşuyordu esas, Açık bir lisân ile diyordu ki: (Ey Abbâs! O cin doğru söylüyor, inan onun sözüne, Sen de git îmân eyle Allah'ın Resûlüne ![]() Ben, bunları putumdan dinleyip eve geldim, Sonra bu hâdiseyi kavmime haber verdim ![]() “Üç yüz” kişi toplanıp, Mekke'ye geldik hemen, İmanla şereflendik hiç vakit geçirmeden ![]() Bir gün de Resûlullah, bir kabileye vardı, Yahûdîler toplanmış, “Tevrât” okuyorlardı ![]() Resûlullah gelince, okumayı kestiler, (Niçin birden sustunuz?) diye sordu o Server ![]() Cevap veren olmadı lâkin Yahûdîlerden, Biri, (Ben söyleyeyim) diyerek kalktı hemen ![]() Bu nûr yüzlü ihtiyar, yalnız oturuyordu, Ve o Yahûdîlere hiç de benzemiyordu ![]() Dedi: (Ahir zamanda gelecek Peygamberin, Yüksek vasıflarını okurlardı ki demin, Siz teşrif eylediniz buraya tam o anda, Bunun için kestiler okumayı onlar da ![]() Buyurdu: (Öyle ise, sen oku onu bizzat ![]() O da onu okuyup, dedi ki: (Sensin o zat) “Şahâdet”i getirip îmân etti ve hemen, Teslim etti rûhunu başka şey söylemeden ![]() İlmun TALİBUN
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Putun şehadeti |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Putun şehadetiallah razı olsun fatmanur gerçekden oku dediğin kadar varmış ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|