29. "Kadin Liderlik" Eğitim Semineri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
29. "Kadin Liderlik" Eğitim Semineri* 29 "KADIN LİDERLİK" EĞİTİM SEMİNERİ(08 - 10 Mart 2005, Şanlıurfa, Mardin) İdaremiz, Kent Eyalet Üniversitesi-Ohio-ABD ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile GAP Bölgesinde "Kadın Lider Yetiştirme Programı"nı Kasım 2004 tarihi içinde başlatmıştır ![]() Amacı : Türkiye'nin bölgesel kalkınmaya yönelik çabalarının yerel düzeyde, demokratik ve katılımcı bir biçimde gerçekleştirilmesi yönünde kadın lider yetiştirilmesi konusunda bir model yaratmaktır Programın ilk aşamasında; GAP Bölgesinde kadın konusunda çalışan sivil toplum örgütleri, ÇATOM ve üniversite temsilcilerinden 12 kişi seçilmiş ve seçilen kişiler 29 Ocak - 09 Şubat 2005 tarihleri arasında ABD'nin Ohio eyaletinde yönetişim, kadın iletişim ağları, işbirliği becerileri, kültürlerarası iletişim, toplumda değişim ve bu değişimden toplumun nasıl etkileneceği konularında eğitim almışlardır![]() Programın ikinci aşaması; Edinilen deneyim ve başarılara dayalı olarak 8 - 10 Mart 2005 tarihleri arasında Şanlıurfa ve Mardin illerinde ÇATOM, yerel üniversite ve sivil toplum örgütü temsilcisi 50 kadına yönelik liderlik konusunda eğitim semineri düzenlenmiştir ![]() Eğitimler daha önce ABDye giden 12 kişi tarafından verilmiştir ![]() Mardinde yapılan eğitime seminerine Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman illerinden Şanlıurfadakine ise Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinden katılım olmuştur ![]() Her iki ilde yapılan seminere Vali, Beledeye başkanı ve yerel sivil toplum örgütü temsilcileri katılmıştır Ayrıca gazeteci-yazar Neval Sevindi "kadın hareketleri" konusunda birer söyleşi yapmıştır![]() Her iki ilde yapılan eğitimler sonucunda liderlik özelliği sergileyenlerden 10 kişi Nisan 2005 tarihi içinde ABDye gidip, liderlik konusunda deneysel eğitim alacaktır ![]() |
|
|
|