Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahsmet, metraj, projesi, tesisat, yazılımı

Ahsmet - Tesisat Projesi Metraj Yazılımı

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahsmet - Tesisat Projesi Metraj Yazılımı

Üreticiden: Tesisat projesi çizen firmaların zorluk çektiği bir konu da yaptıkları projenin metraj listesini çıkarmaktır Proje bittiğinde ortaya çıkan imalatın metrajı şimdiye kadar, ya çizim üzerinden teker teker boyları, adetleri çıkarıp, sayılan imalatı silerek veya çizimi kağıt üzerine dökerek, bütün ölçümleri kağıt üzerinden cetvelle ölçerek yapılmaktaydı Bu şekil hem hatalara yol açmakta, hem uzun sürmekte, hem de çileli bir iş olduğundan kimse yapmaya yanaşmamaktadır

Artık bu işleri hatasız ve zevkli bir şekilde yapabilirsiniz Program Boru, İmalat ve Kanal metrajlarını kolay bir şekilde çıkarabilmeniz amacıyla hazırlanmıştır

Gerekli metrajları Bayındırlık pozlarına göre otomatik olarak sınıflandırır İmalata göre m, m2, adet olarak sonuç verir Sonuçları Excel'de ayrı sayfalarda ve düzgün kategoriler halinde hazırlar

Çiziminizdeki nesneleri tanımlayarak çalışır ve istediğiniz zaman tanımlı ve tanımsız nesneleri filtreleyerek kontrol yapabilirsiniz İşinizin başından kalkıp, geri geldiğinizde nerede kalmıştım, bunu saymış mıydım, saymamış mıydım endişesine düşmezsiniz

b]Gereksinimler: [/b]

AutoCAD 2006 veya üstü, Metraj çıktısı için Microsoft Excel

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com