Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açık, bakan, çelik, ilköğretim, katıldı, lise, okulu, resim, törenine, yarışmaları, ödül, öykü, şiir

Bakan Çelik, Açık İlköğretim Okulu Ve Açık Lise Şiir, Öykü Ve Resim Yarışmaları Ödül Töreni'ne Katıldı

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bakan Çelik, Açık İlköğretim Okulu Ve Açık Lise Şiir, Öykü Ve Resim Yarışmaları Ödül Töreni'ne Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde düzenlenen Açık İlköğretim Okulu ve Açık Lise Şiir, Öykü ve Resim Yarışmaları Ödül Törenine katıldı
Bakan Çelik konuşmasına, Van Valisi Hikmet Tanın konvoyuna düzenlenen bombalı saldırı ve Doğubeyazıttaki deprem olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı Olaylarda yaşamlarını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır dileyen Bakan Çelik, doğal afetlere karşı tedbir alınmasının önemini vurguladı Ancak ***** dediğimiz şey, çok kalleştir diyen Bakan Çelik, bu konuda ne kadar tedbir alınırsa alınsın, bilinmeyen bir yerden ortaya çıkabildiğini söyledi Bombanın, Bölgenin ve Türkiyenin huzuruna atıldığını ifade eden Bakan Çelik, halkın bu olayı iyi değerlendireceğine inandığını kaydetti
***** olaylarının, insanları korkutarak sindirmeyi amaçladığını anlatan Bakan Çelik, bu dönemde dayanışmanın, birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığını belirtti
Çalışmalarında her yerde, her zaman, herkes için eğitim sloganını benimsediklerini ifade eden Bakan Çelik, İstiklal Savaşı vererek bu toprağı vatan yaptık, şimdi sırada İstikbal Savaşı var Bu da eğitimle kazanılır diye konuştu Bakan Çelik, Türk Milleti'nin bu savaştan da yüzünün akıyla çıkacağına inandığını kaydetti
Eğitim sorunlarını, okullaştırma, müfredat, derslik açığı, öğretmenlik mesleğine itibar kazandırma ve teknolojik altyapı olmak üzere 6 başlıkta topladıklarını belirten Bakan Çelik, bu konularda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi
Bakan Çelik, yıllardır kronikleşen bu sorunların bugünden yarına çözülmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, Eğitimin çehresi, bir kaç yılda değişecek, cumhuriyete yakışır bir hal alacak dedi
Bakan Çelik, bugün düzenlenen ödül töreni ile eğitimde cezalandırmanın değil, ödüllendirmenin esas alınması gerektiğini bir kez daha ortaya koyduklarını belirterek, NATO Zirvesi'ni protesto gösterileri sırasında meydana gelen dayak görüntülerine değindi Bakan Çelik, Türkiyede dayak meselesinin çok ciddi sorgulanması gerektiğini ifade ederek, Biz dayak atan ve dayak yiyen bir toplum olmaktan ne zaman vazgeçeceğiz diye sordu
Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Bakan Çelik, eğitimde, nizam, intizam ve disiplin sağlamanın şart olduğunu, ancak bunu otorite ile karıştırmamak gerektiğini vurguladı Bakan Çelik, dayağın az ya da çok gündemden çıkarılmasını ve öğretmenlerin anne-baba şefkati ile çocuklara yaklaşmasını istedi
Daha sonra Açık ilköğretim okulları ve açık liseler arasında düzenlenen şiir, öykü ve resim yarışmalarının ödül törenine geçildi
Aydınlık Dünya şiiri ile bu alandaki birinciliği elde eden fiziksel engelli Nevruz Özcan, konuşmasında, yaşadığı Mersinin Mut ilçesine ilişkin sorunları aktardı Bölgede okul ve öğretmen açığı bulunduğunu, bilgi-iletişim teknolojilerine ulaşmakta sıkıntı yaşandığını anlatan Özcan, fiziksel engeli nedeniyle yazı yazmakta zorlandığını bu yüzden bilgisayar istediğini söyledi Bir şiir kitabı hazırladığını belirten Özcan, yetkililere, Bizim elimizden tutun çağrısında bulundu
Milli Eğitim Bakanı Çelik de Nevruz Özcana ödülünü sunarken, bir bilgisayar sözü verdi
Daha sonra yarışmalarda dereceye giren diğer öğrencilere plaketleri verildi
Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik ve beraberindekiler, törenin ardından dereceye giren eserlerden oluşan sergiyi gezdiler

Yazının Orjinali için lütfen wwwmebgovtr adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com