Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
trentemã¸ller

Trentemã¸Ller

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Trentemã¸Ller

Kendini DJ olarak değil daha çok nefis performans yapan bir prodüktör olarak tanımlayan, İstanbul'a ilk kez yolu düşen dahi Trentemøller'e, 12 Temmuz Parkorman Elektronica Festival öncesi soracaklarımız vardı, sorduk!

Beatport Müzik ödüllerinde hem En İyi Electronica hem En İyi Chillout sanatçı ödüllerine layık görüldünüz Bu tür etiketler hakkında ne düşünüyorsunuz? Müziğinizin bu şekilde etiketlenmesi hoşunuza gidiyor mu?

Bu ödüller bana hem büyük gurur hem de büyük mutluluk verdi çünkü bana bu ödülleri veren bir jüri değil, diğer DJler ve müzik dinleyicileri oldu Ama yine de kendimi chillout müzik yapan biri olarak görmüyorum
Röyskoppun What Else is Therei, Mobynin Gosu gibi remikslerinizle çok ünlüsünüz Peki remiks yapmayı mı daha çok seviyorsunuz yoksa kendi orijinal şarkılarınızı yazmayı mı?

Ruh halimi dışa yansıtmamı sağladığından kendi orijinal eserlerimi üretmek daha çok hoşuma gidiyor
Electronica Festival İstanbulda sahne alacak Etienne de Crecyle daha önce de çaldınız Onun çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Onunla hiç ortak bir iş yapmadım, ama çalışmalarını beğeniyle takip ediyorum özellikle de Super Discount albümünü çok beğendim
Businessman, ve Run Jeremy gibi bir kaç takma isminiz var Bu isimleri niye kullanıyorsunuz?

Diğer isimlerimi çok nadiren kullanıyorum Hedefim Trentemøller ismini, türü ister rock ister electronica, ne olursa olsun, yüksek kaliteli müzikle bağdaştırmak
önceden rock gruplarında da çalıyordunuz, sonradan bugün yaptığınız müzik türüne geçtiniz Electronica sizi çok mu büyüledi?

Aslında artık dance ve electronicadan sıkıldım ve müziğimde rock etkileri eskisinden çok daha fazla görünüyor
Diğer röportajlarınızdan anladığım kadarıyla dans müzikleri pek hoşunuza gitmiyor çok mu melankolik birisiniz? Peki dinlemek isteyeceğiniz türde müzik yaptığınızı düşünüyor musunuz?

Müzikte ne yöne gitmeye karar veremediğim için çok mutsuzdum bir süre önce O yüzden ne yazacağını bilemeyen bir yazar gibi tıkanıp kalmıştım Neyse ki o günler artık çok geride kaldı
Bir ucundan diğerine yürürken tanıdıklarınıza rastlayabildiğiniz Kopenhagda yaşamaktan çok mutlu olduğunuzu söylemişsiniz Arada sırada büyük şehirlere gelmek hoşunuza gidiyor mu?

Evet, New York gibi pek çok farklı kültürü ve insanı barındıran büyük şehirleri seviyorum
Son zamanlarda neler yapıyorsunuz?

Daha yeni Modeselektorun bir remiksini yaptım Tur grubumla geziyorum ve yazın tadını çıkarıyorum biraz önümüzdeki hafta hem iş hem de tatil için İbizaya gideceğim
İstanbula daha önce hiç gelmiş miydiniz? Peki İstanbulu beğendiniz mi? Buraya geleceğiniz için heyecanlı mısınız?

Evet, daha önce bir kere gelmiştim İstanbulu seviyorum ve bu sefer festivale bir DJle değil bir grupla çıkacağım için heyecanlıyım
Son olarak, sizce gelmiş geçmiş en iyi electronica şarkılar hangileri? (Başka tür şarkılar da olabilir! Bat for Lashesi sizin sayenizde keşfettim, o yüzden çok teşekkürler!)

Mazzy Star: Fade Into You, Velvet Underground: Venus in Furs, Thom Yorke: Cymbal Rush (Live version), The Cure: A Forest, The Smiths: There is a Light That Never Goes Out

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com