kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın altını kapatıp 6-7 saat bekletin bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin)
fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağını koyun etleri yıkayıp ilave edin ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin) daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin etler yumuşayana kadar pişirin
her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir) tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın artık yemeğiniz servise hazırdır
afiyet olsun
__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.