Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
olabilir, psikolojik, sertleşme, sorunu

Sertleşme Sorunu Psikolojik Olabilir Mi?

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sertleşme Sorunu Psikolojik Olabilir Mi?

İktidarsızlığın psikolojik kökenleri nelerdir?

Biz iktidarsızlık kelimesi yerine sertleşme güçlüğü çeken erkek terimi kullanmayı tercih ediyoruz Kişide istek olduğu halde ********* sağlamada, sürdürmede, sonlandırmada 3 aylık periyod içinde, sürekli problem yaşandıysa 1 kere bile sorunsuz ilişki olmadıysa biz o kişide sertleşme güçlüğü vardır diyebiliriz

Sadece bir kez sertleşme sorunu yaşaması kişinin sorunu olduğu anlamına gelir mi?
3 ay içinde sürkeli aynı sorunun devam etmesi gerekiyor Yani istek olduğu halde sertleşmeyi sağlayamayacak, sürdüremeyecek ve sonlandıramayacak İnsanın 1 kez böyle bir şey yaşaması ??cinsel sorunu var? anlamına gelmez Her erkeğin hayatında 1 dönem cinsel fonksiyonla ilgili bir aksama oluşur Ama bu bir problem olarak ele alınmaz yaşanan sadece bir aksamadır Eğer cinsel fonksiyondaki problem kişiye duruma, şahsa bağlı olarak değişkenlik gösteriyorsa psikojenik faktörler ön planda demektir Bizim için asıl önemli olan budur Örneğin bir adam bize gelir der ki ??Bende sertlemşe güçlüğü var?? Ben o kişiye şu soruyu sorarım ??Ne zamanlarda oluyor?? Cevap ??Eşime karşı var ama başka biriyle ilişkiye girdiğim zaman yok? işte bu durum şahsa bağlı bir sorunu işaret eder ve bize psikojenik faktörleri düşündürür Ben size bunu bir örnekle açıklamak istiyorum Örneğin benim elimde felç var Elimi hareket ettirme şansım kişiye,duruma bağlı olarak değişmez Bir devamlılığı vardır, sorun sinirlerdedir Ama benim kolum bazı kişilerle tokalaşırken çalışıyorsa o zaman bu felç değil psikolojik bir sorunu işaret eder

Cinsel fonksiyon bozuklukları organik mi yoksa psikolojik midir?
Hayır Buna da bir örnekle cevap vermek istiyorum Eğer ben işimi elimle yapıyorsam ve kolum kırıldıysa bu benim için fiziki bir durum olmasına rağmen benim işimi engelleyen bir durum oluşturduğu için aynı zamanda psikojenik bir faktör olarak bana geri döner İşi yapamam, giyinemem, soyunamam, saçımı tarayamam Dolayısıyla hareketlerim kısıtlanır ve fiziksel bu sorunum bana depresyon olarak geri döner Bu nedenle cinsel fonksiyon bozuklukları sadece organik değildir ve pikolojik etkilerle beraber ele alınmalıdır Olay sadece ***** veya ******da yaşanmaz aslında tüm cinsel işlev beyinden yönetilir

Hastada organik tüm durumlar araştırıldı ancak bir sorun bulunamadı, bir psikolojik açıdan olayın değerlendirilmesi size geldiğinde ne gibi aşamalardan geçiyor?
Ben size bu soruya bir vakayı anlatarak cevap vermek istiyorum: 34 yaşında boşanmış bir bey 4 ay evli kalmış ve bu süre içinde hiç cinsel ilişki yaşamamış ve karısından bu durum gerekçe gösterilerek rencide edici bir dava ile boşanmış Sertleşme güçlüğü yaşayan bu adam sorununu şöyle anlatıyordu: ??Sertleşme oluyor ama sonra hemen iniyor? Cinsel isteği var ama sorun yaşayacağını düşündüğü için de hiç ilişkiye giremiyor Bu hastaya daha önce birçok tedavi uygulanıyor İlaç veriliyor, sertleştirme için iğneler öneriliyor Ama hiçbiri başarılı olmuyor Bu hasta bize geldiğinde öncelikle tüm tetkiklerini yaptık Hormonlarına bakıldı, damarsal bir problem bir kan kaçışı olup olmadığı yönünde araştırma için dobler de yapıldı Ürolojik ve psikolojik muayeneye alındı Sonuçta baktığımızda prolaktin seviyesinin yüksek olduğu görüldü Hastaya hormon ve ********* sağlayıcı ilaçlar verildi

Hasta 3 ay sonra görüşmeye geldiğinde ilaçların ********* sağlayıcı etki yaptığını fakat bir kadınla cinsel ilişki kuramadığını çünkü başarısızlıktan kortuğunu anlattı Psikiyatrik olarak biz de bir çalışma yaptık Bu çalışma özel bir aletle yapılıyor EMDI adlı bu alet tıpkı bir walkman e benziyor ve kulaklık kısmı elinizdeki iki elektroda bağlı bu alet ellere çok hafif bir titreşim veriyor ve siz bu titreşimi aynı zamanda kulaklığınızdan da duyuyorsunuz Bu da hastaya vücutla beyinin iki yanın koordinasyon geliştirmesini sağlıyor Bu uyarılmayla travmatik yaşantıda belirli bir konuya odaklanmış olan kişi beyninin kullanmadığı diğer iki yanını da kullanmaya başlıyor Beyinin iki yanının harekete geçmesiyle kişi odaklandığı yerden uzaklaşıyor Biz bu hastaya bu özel tekniği uyguladık Türkiye de çok yeni olan bu yöntemi uyguladıktan sonra hastaya yapması gereken bazı şeyleri de anlattık Hasta aradan birkaç hafta sonra tekrar görüşmeye geldiğinde çalışmayı evde de yaptığını ve başarılı olduğunu söyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com