Mantarlı Krep Bohçası |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Krep BohçasıMalzemeler: İçi İçin Taze Kültür Mantarı Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Eti 1 çay Bardağı Bezelye 1 Adet İri Kuru Soğan İsteğe Göre Baharat ve Tuz Taze Soğan Kaşar Peyniri Krep İçin 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Süt 1 Yumurta çay Kaşığı Ucuyla Karbonat Birkaç Damla Limon Hazırlanışı: Bir tavada soğan kavrlur sırasıyla tavuk ve mantar ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir Kaynadıktan sonra bezelyeler ilave edilmelidir Bu şekilde iç malzememizi hazırlarız Daha sonra krepler hazırlanır ve bohça şeklinde sıcak suda yumuşatılmış soğan yaprağı ile bağlanır Fırın tepsisine dizilir üzerine kaşar peyniri rendesi konulur Kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar fırında pişirilir Müteakiben sıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun Kaynak: mavianneblogcucom |
|