Cibrili Eminin Duasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cibrili Eminin DuasiEnes b Malik (r a)’dan rivayet edilmiştir Bir defasında Efendimiz (s a v) minbere çıkarken birinci basamağı çıktığında “Amin” buyurdu Ardından ikinci basamağı çıktıkları zaman yine “Amin” buyurdu Ve üçüncü basamağı çıktığında yine “Amin” buyurdu Böyle bir durumla ilk defa karşılasan Sahabe-i Kiram bunu merak ettiler ve sebebini sordular: -“Ya Resûlullah (s a v)! Minbere çıkarken üç kere “Amin” buyurdunuz bunun hikmeti nedir? Bunun üzerine Efendimiz (s a v) buyurdu ki: -“Minbere çıkarken birinci basamağa ayağımı attığımda Cebrail gelerek: -“Kim Ramazan ayına yetişirde günahlarını affettiremezse ALLAH’ın (c c) rahmetinden uzak olsun” diye dua etti, ben de “Amin” dedim -“ikinci basamağa çıktığımda Cebrail tekrar : -“Kim ana-babasına veya ikisinden birine yetişir de onların rızasını kazanamazsa ALLAH’ın (c c) rahmetinden uzak olsun” diye dua etti ben de “Amin” dedim -“Ve üçüncü basamağa çıktığımda yine Cebrail kardeşim: -“Kimin yanında Senin adın anılır da, Sana salat-ü selam getirmezse ALLAH (c c) onu rahmetinden uzak kılsın” diye dua etti ben de “Amin” dedim buyurdu ![]() ![]() ESSELATÜ VESSELAMÜ ALEYKE YA RESULALLAH![]() ![]() ![]() |
|
|
|