![]() |
Yakarışımı Duy Ya Rab! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakarışımı Duy Ya Rab!![]() Ya Rab! ![]() ![]() Derd-i derunuma çare yok mudur? bu dermansız derdin şifası yok mudur? kapına geldim, mücrimim , ağzımla istigfar etmeye yüzüm yoktur ![]() ![]() ![]() Zira halim ateşteki İbrahim'den fenadır Balığın karnındaki Yunus İbnu Metta'dan zordur Yaralarım,Eyyubun yaralarından daha çoktur, derdim ten sevdasına düşüp kendini paralayan Züleyha'dan fazladır, Kalbim Yusuf'tan ayrılan Yakup'tan daha yanıktır; Halim ; kavminden dışlanan Lut'tan daha perişan Fravunun sarayındaki Asiye'den daha karışık Durumum; sevginden kavminden ayrılan Musa'dan daha ateşlidir Dünyam kuyudaki Yusuf'tan daha karanlık, bıçak altındaki İsmail gibi garibim mihraptaki Zekeriyya gibi heyecanlı, Mağaradaki iki arkadaşın ikincisi gibi telaşlı, ![]() ![]() Kendi dilimle istemeye yüzüm yok bu sevgili kullarını aracı yapıyorum ![]() ![]() ![]() bilirim İbrahim gibi halil ve yumuşak kalpli değilim, ama ben de senin kulunum ![]() ![]() ![]() Bana ateşi berd-u selam eyle ![]() ![]() ![]() Yunus İbnu Metta'dan daha daha dehşetli bir haldeyim;zira benim hutum ebedi hayatımı sıkıyor,geleceğim onun gecesinden daha karanlıktır, Ya Rab ''La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minazzalimiyn'' zalimlerden oldum ki ,takdis ederim Seni ki,beni Affeyle, sahil-i selamete çıkar ![]() ![]() ![]() Eyyub'dan daha çok yaralıyım, benimkiler manevi,onunkiler maddi ne kadar acı da olsa katlanması,sonucu müjdeli Benim ahiretim yaralı,dua ediyorum Eyyub gibi''Rabbi inni messeniyeddurru ve ente erhamurrahimin'' Bu beni buldu,Sensin erhamurrahimin ![]() ![]() ![]() Züleyha gibi ten sevdasına düştüm ![]() ![]() ![]() Lakin anladım ki,herşey fani,entel Baki Ya Rab beni kendine kul kabul eyle ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rab lutça dua ediyorum Beni nefsimin zalimliklerinden halaskar eyle ![]() ![]() ![]() Asiye'ce ediyorum Beni Nefsimin Firavuniyetinden koru ![]() ![]() ![]() ![]() Tur-u Sina'daki Musa diliyle yakarıyorum Cemal-i zatını görmek nasip eyle ![]() ![]() ![]() Kuyudaki Yusuf'un ağzını kendime şefaatçi ediyorum Beni bu karanlıklardan çıkarıcak kurtuluş kervanını gönder Bıçak altındaki İsmail gibi teslimim Sana Senden ne gelirse amenna Beni kendine kul kabul eyle ![]() ![]() ![]() Zekerriya'ca geldim sana Bana hayırlı bir zürriyet nasip eyle ![]() ![]() ![]() Mağaradaki iki dost gibi her tarafım düşmanlarla sarılı, Habibini koruduğun gibi beni düşmanlarımdan koru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahumme Salli Ala Seyyidina muhammedin ve ala ali Muhammed ![]() ![]() ![]() Velhamdulillahi Rabbil alemin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|