08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kısa Bir Dua Tekniği- Önemli
Hazreti Ali (Radıy u anh) şöyle demiştir: Resulullah (Sall u Aleyhi ve Sellem) bana şöyle buyurdu: "Ya Ali! Ey Allah'ım! Beni hidayet et, beni doğrult ve bunu derken kalbinde hidayetle yolun doğruluğunu düşün (Nasıl ki, yolda giden sağa sola sapmayıp dümdüz gittiğinde maksuduna erişir, yana bele meylettiğinde ise, muradına eremez ise, sen de manevi yolda gayeye ulaşmanın, o yolda istikamete bağlı olduğunu düşün )Doğrulukla da oku doğrultmanı düşün (sen oku nasıl düzeltiyorsan, Allahu Teala'nın da seni öyle düzeltmesini, okta kalmadığı gibi sende de bir eğrilik bırakmamasını hayal et )(Ebu Davud, Hatem 4, No:4225, 2/491; Müslim, Zikir: 18, No: 2725, 4/2090)
Şeyh Ahmed Seharenfori (Rahimehullah) Muhammed Yahya (Rahimehullah'ın) bu hadisi şerifle ilgili olarak şeyhinden şu izahı naklettiğini zikretmiştir:
Resulullah (Sall u Aleyhi ve Sellem)in Hazreti Ali (Radıy u Anh) a dua ederken bu şekilde düşünmeyi emretmesi, kalbe gelecek vesveselerden kurtulmaya yardımcı olsun içindir
Zira manevi şeylere göre, maddi şeyleri düşünmek daha kolay olduğundan Resulullah (Sall u Aleyhi ve Sellem) Hazreti Ali (Radıy u Anh) a, duası esnasında aklına başka şeyler getirmesin diye yolun doğruluğunu ve okun düzlüğünü gözünde canlandırmasını emir buyurmuştur
alıntı:www ismailaga info
|
|
|