|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilir, duayi, gözyaşlari, ile, kainat, kalbi, suladiğin, yaptiğin, zaman |
![]() |
Kalbi Gözyaşlari İle Suladiğin Zaman Yaptiğin Duâyi Kâinât Bilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalbi Gözyaşlari İle Suladiğin Zaman Yaptiğin Duâyi Kâinât BilirKALBİ GÖZYAŞLARI İLE SULADIĞIN ZAMAN YAPTIĞIN DUÂYI KÂİNÂT BİLİR Evet, kalbi göz yaşları ile suladığın zaman yaptığın duâyı kâinat bilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göz yaşla dolup, kalp hissettiği zaman benlik gider ![]() ![]() ![]() Göz yaşının tadı ALLAH’dan gayri için akıttığın yaşın tadına benzemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hidâyete ulaştırır, dalâlete düşürür, izzete çıkarır, zillete indirir ![]() ![]() ![]() ![]() İnsana bahşedilen cüz’î irâde dediğimiz irâde, küllî irâdenin etkisinde olup, insan yalnız cüz’î irâdesinden sorumlu kılınmıştır ![]() ![]() ![]() Rahmet-i ilâhî dâimâ yukarıdan aşağıya gelir, kalbe hulul eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yâ Rabbi! Sen ne kadar kulluk yaptırmışsan, o kadar kulluk yaptım, sen ne kadar mârifet verdinse, o kadar arif olabildim ![]() ![]() ![]() Hazret-i ALLAH buyurmadı mı : “Ben kulumu zikretmezsem kulum beni zikredemez ![]() İşte rahmet-i ilâhî dâimâ üstten gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|