Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duasi, hzali

Hz.Ali (R.A) Duasi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Ali (R.A) Duasi

ÖNCE HZALİYİ ( RA) TANIYALIM

Peygamberimizin (AS) Amcasının oğludurAynı zamanda sevgili peygamberimizin kızı HZFATMA NIN eşi olup sevgili peygamberimizin damadırPeygamber efendimizden sonra dört büyük halifeden dördüncüsüdür
Sevgili peygamberimizin ehli beytindendir

DUASI

Allah’ım senin her şeyi kaplayan rahmetin hakkına;
kendisiyle her şeye üstün geldiğin,karşısında her şeyin boyun eğdiği gücün hakkına;
her şeye galip geldiğin ceberrutun hakkına;
önünde hiçbir şeyin duramadığı izzetin hakkına;
her şeyi dolduran azametin hakkına;
her şeye üstün gelen saltanatın hakkına;
Her şeyin fani olmasından sonra baki kalacak veçhin hakkına;
her şeyin temellerini dolduran isimlerin hakkına;
her şeyi ihata eden ilmin hakkına ve her şeyi aydınlatan cemalinin nuru hakkına senden niyaz ederim

Ey nur,ey Kutlu,ey evvellerin evveli ve ahirlerin ahiri! Allah’ım !
Benim ismet perdesini yırtan günahlarımı affet
Allah’ım bedbahtlıklara yol açan günahlarımı affet
Allah’ım Nimetleri değiştiren günahlarımı affet
Allah’ım Duanın icabetini önleyen günahlarımı affet

Alıntı Yaparak Cevapla

Hz.Ali (R.A) Duasi

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Ali (R.A) Duasi

AFFET ALLAH’IM

Allah’ım belanın inmesine sebep olan günahlarımı affetAllah’ım işlediğim bütün günahlarımı ve yaptığım bütün hataları affetAllah’ım ben sana zikrinle yaklaşmak istiyorum ve seninle senden şefaat diliyorum ve cömertliğin hakkına beni kendine yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni istiyorum

Allah’ım Huzur,huşu ve zelil olmuş bir dille,senden ( hatalarıma ) göz yummanı,bana merhametli davranmanı,beni verdiğine razı,kanaatkar ve her durumda mütevazı kılmanı diliyorum

Allah’ım İhtiyaç ve yoksulluğu şiddetli olan, ve hacetini zorluklar anında kapına getirene,katında bulunanlara büyük rağbeti olan kimsenin yalvarışı gibi sana yalvarıyorum

Allah’ım saltanatın büyük ve mekanın yücedir,tedbirin gizlidir;emrin açık; kahrın galip ve kudretin her yerde yürürlüktedir ve senin hükmünden kaçmak imkansızdır

Allah’ım senden başka günahlarımı affedecek;kabahatlerimi örtecek;kötü amallerimi iyiye çevirecek birini bulamam

Alıntı Yaparak Cevapla

Hz.Ali (R.A) Duasi

Eski 08-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Ali (R.A) Duasi

BENİ HİZMETİNDE TUT

Ey Rabbim,Ey Rabbim,Ey Rabbim! Ey Mabudum,Ey seyidim,Ey Mevlam ve Ey benim SahibimEy varlığımı elinde tutan! Ey zorluk ve çaresizliğimi bilen! Ey fakirlik ve yoksulluğumdan haberdar olan! Ey Rabbim,Ey Rabbim,Ey Rabbim !

Hakkın,kutsiyetin,en yüce sıfatın ve ismin hürmetine senden dileğim şudur;Gece ve gündüzden oluşan vakitlerimi zikrinle canlandır ve beni kendi hizmetinde tut

Ve amellerimi kendi indinde kabul buyur;öylesine ki,artık bütün amellerim ve zikirlerim tek zikir şekline dönüşsün,ve bütün hallerim senin hizmetinde geçsin

Alıntı Yaparak Cevapla

Hz.Ali (R.A) Duasi

Eski 08-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Ali (R.A) Duasi

LUTFUNLA KEREMİNLE

Ey Seyidim,Ey güvenip dayandığım ve Ey kendisine hallerimi sunduğum ALLAH’IM Ey Rabbim,Ey Rabbim,Ey Rabbim! Uzuvlarımı hizmetin için güçlen dir;Sana yönelmemde kalbime güç ve sebat ver;Senden korkmada ve hizmetini

Sürdürmede bana öylesine ciddiyet ver ki,Sana kulluktaki yarış meydanlarında sana doğru koşayım,ve bu yolda mücadele verenler arasında yer alıp hızla sana doğru geleyim, ve sana gönül verenler arasında senin yakınlığına meyil edeyim,ve ihlaslılar gibi Sana yaklaşayım, ve senden yakin ehlinin korktuğu gibi korkayım, ve indinde müminlerle bir araya geleyim

Allah’ım ! bana kötülük yapmak isteyeni cezalandır;bana tuzak kuran kimseye tuzak kur, ve beni,yanında en iyi pay alan,ve sana göre en yakın makama sahip olan,ve Sana hususi yakınlığı olan kullarından eyle,Gerçekten bunlara erişmek senin lütuf ve kereminle olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Hz.Ali (R.A) Duasi

Eski 08-24-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Ali (R.A) Duasi

YÜCELİĞİN HAKKINA

Cömertliğin hakkına bana cömert davran ve yüceliğin hakkına bana teveccüh eyleRahmetin hakkına koru beni ve dilimi zikrine alıştır,ve kalbimi Senin muhabbetine bağlı kıl,ve dualarımı iyi bir şekilde kabul etmekle beni minnettar eyle;yanılgılarımdan geç,hatalarımı affet;muhakkak ki Sen,kullarının Sana ibadet etmelerine hükmettin;Sana dua etmelerini emredip kabul etmeyi taahhüt ettin; o halde ey Rabbim! Yüzümü sana çevirdim,ellerimi sana açtım;izzetin hakkına duamı

Kabul eyle ve beni arzularıma ulaştır;fazlın ve kereminden ümidimi kesme; beni insan ve cinlerden olan düşmanlarımdan koru
Ey çabuk razı olan! Duadan başka bir şeye sahip değilim,affet beni;muhakkak ki sen her istediğini yaparsın Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com