![]() |
12 Altın Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 12 Altın DuaBir zorlukla kaşılaşıldığında, yağmur yağdığında, aksırıldığı zaman, yenibir elbise giyildiğinde, çarşıya çıkıldığında, rüzgâr estiği zaman" gibi durumlarda Efendimiz a ![]() ![]() ![]() ![]() ÇARŞIYA ÇIKILDIĞI ZAMAN Allah'ın ismiyle, Allahım, Senden bu çarşının ve içindekilerin hayrını diler, bu çarşının ve içindekilerin şerrinden Sana sığınırım ![]() YENİ BİR ELBİSE GİYİLDİĞİ ZAMAN Allahım, hamd Sana mahsustur ![]() ![]() ![]() Bunun şerrinden ve bunun yapılış gayesinin şerrinden Sana sığınırım ![]() Kendisiyle avretimi örttüğüm ve hayatımda kendisiyle güzelleştiğim bu elbiseyi bana giydiren Allah'a hamd olsun ![]() Benden kaynaklanan hiçbir güç ve kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydiren ve onu bana rızık olarak veren Allah'a hamd olsun ![]() HOŞUNA GİDEN BİR ŞEY GÖRDÜĞÜNDE İyiliklerin, nimeti ile tamamlandığı Allah'a hamd olsun ![]() TURFANDA BİR MEYVE GÖRDÜĞÜNDE Allahım, evvelini gösterdiğin gibi âhirini de göster ![]() Allahım, meyvalarımıza bereket ver; şehrimize bereket lüt-feyle, sa' ve müddümüze de bereket ihsan eyle ![]() YEMEKTEN SONRA ELLERİ YIKARKEN Yediren fakat kendisine bir şey yedirilmeyen Allah'a hamdolsun ![]() ![]() Bizleri yemeklerle doyuran, içeceklerle susuzluğumuzu gideren, çıplaklıktan örten, giydiren, dalâletten hidayete erdiren, körlükten basirete kavuşturan, mahlûkatının çoğuna üstün tutan Allah'a hamd olsun ![]() YEMEK DAVETİNİ VERENE YAPILAN DUA Allahım, kendilerine verdiğin rızkı bereketlendir, onları bağışla, merhamet et ![]() Allahım, beni doyuranı doyur, bana içirene Sen de içir ![]() BULUT GÖRDÜĞÜNDE Allahım, bununla gönderilenin şerrinden Sana sığınırız ![]() ![]() RÜZGAR ESTİĞİNDE Rüzgâr estiğinde, rüzgara doğru yönelir, diz üstü çöker, ellerini açar, sonra şöyle dua eder:" Allahım, Senden bu rüzgârın hayrını ve onda bulunan hayrı ve onunla gönderilen hayrı dilerim ![]() ![]() Allahım, onu bereketli rüzgarlar eyle, şerli rüzgar eyleme ![]() ![]() YAĞMUR YAĞDIĞINDA Allahım, bol bol faydalı (yağmur ver) ![]() GÖK GÜRLEMESİ DUYULDUĞUNDA Allahım, bizi gazabınla öldürme, azabınla helak etme ve bundan önce bize afiyet ihsan eyle ![]() Gök gürültüsünün kendisine has hamd ile, meleklerime kendisinden korkarak teşbih ettiği Allah her türlü eksiklikten münezzehtir ![]() AKSIRINCA Her hâl-ü kârda Allah'a hamd olsun ![]() ![]() Rabbimizin hoşlanıp razı olacağı biçimde çokça, tertemiz, mübarek hamdler, bereketlendirilmiş ve aynı zamanda Rabbimizin sevdiği ve razı olduğu hamdler Ona mahsustur ![]() Aksıranı Gören: Allah sana merhamet etsin ![]() Aksıran da Cevaben: Allah beni ve sizi bağışlasın, sizi hidayette sâbit-kadem eylesin ve halinizi salâha erdirsin ![]() (Veya) Allah bize ve size merhamet etsin, bizi ve sizi bağışlasın ![]() BİR ŞEYDE ZORLANDIĞINDA Allahım, kolaylık ancak Senin kolay kıldığın şeydedir ![]() |
![]() |
![]() |
|