Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, günlük, zikirler

Günlük Dua Ve Zikirler

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Günlük Dua Ve Zikirler

1 Ebu Hureyre (ra) dan rivayet edildiğine göre Resulullah (SAV) şöyle buyurdu ”Dile hafif mizana konduğunda ağır gelen ve Rahman olan Allah’ı hoşnut eden iki cümle vardır: Sübhani ve bi-hamdihi,Sübhanil azim

2 Yine Ebu Hureyre (ra) dan rivayet edildiğine göre Resulullah (SAV) şöyle buyurdu Sübhanivelhadülillahi vela ilahe illü vü ekber demek üzerine güneş doğan her şeyden daha kıymetlidir

3 “Bir kimse her gün yüz defa la ilahe illahü vahdehu la şerike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey in kadir(Allah’tan başka ilah yoktur,yalnız Allah vardır,O tektir ortağı yoktur Mülk Onundur hamd ona mahsustur Onun gücü her şeye yeter),derse on köle azad etmiş sevabı kazanırOna yüz iyilik sevabı yazılır;yüz günahı bağışlanır ;bu zikir o kişinin akşama kadar şeytandan korunmasını sağlarBu zikri ondan daha fazla tekrarlayan kimse dışında kimse daha faziletli iş yapmamıştır”

4 Ebu Zer( ra) Şöyle dedi;Resulullah (SAV) bana:

“Allah’ın en çok hoşlandığı sana bildireyim mi? Allah’ın en çok hoşlandığı söz Sübhani ve bi-hamdihi(Ben Allah’ı uluhiyet makamına yakışmayan sıfatlardan tenzih eder Ona hamd ederim)dir”

5 Sad bin Ebu Vakkas (ra)’den rivayet edildiğine göre Resulullah (sav) Namazlardan sonra şu duayı okuyarak Allah’a sığınırdı”Allahım !Korkaklıktan ,cimrilikten sana sığınırımErzeli ömürden( İnsanın acizlendiği bunadığı ömrünün en kötü ve en verimsiz çağı) sana sığınırımDünya fitnesinden sana sığınırımKabir azabından sana sığınırım

6 Muaz (ra)’den rivayet edildiğine göre Resulullah (sav) onun elinden tuttu ”Muaz vi seni çok seviyorum Muaz! Her namazdan sonra şu duayı mutlaka okumanı tavsiye ediyorum:Allahım!Seni zikretmek , sana şükretmek ,sana layık bir şekilde ibadet etme hususunda bana yardım eyle”

7 Ebu Hureyre (ra) rivayet edildiğine göre Resulullah (sav) şöyle buyurdu”Biriniz namazda tahiyyatı bitirdiği zaman Allah’a sığınarak Şöyle desin:Allahım cehennem azabından ve kabir azabından hayat ölüm fitnesinden,kör deccalın fitnesine uğramaktan sana sığınırım

8 Yine Ebu Hureyre (ra) dan rivayet edildiğine göre Resulullah (SAV) şöyle buyurdu”Allahım! Günahımın hepsini büyüğünü, küçüğünü ,öncesini sonrasını gizlisini bağışla

9 Ayşe (ra) şöyle dedi :Resulu Ekrem (SAV) secde anında şöyle diyordu;”Allahım! Senin gazabından rızana ,azabından affına sığınırım,ben senden sana sığınırımBen seni layık olduğun şekilde mehdü sena edememSen kendini nasıl mehdü sena etmişsen öylesin

10 Sad Ebu Vakkas (ra) şöyle dedi Resullulah (sav) bize”Sizden biri her gün bin sevap kazanmaktan acizmidir?” diye sordu Yanında oturanlardan biri
-Bir kimse her gün bin sevabı nasıl kazanır der?
-Yüz defa sübhan der ona bin iyilik yazılır veya bin günahı bağışlanır
11Müminlerin annesi Cüveyriye Bintil Haris ra rivayet edildiğine göre Resulu Ekrem (sav)bir gün sabah namazını kıldıktan sonra Hazreti Cüveyriye namaz kıldığı yerde oturmakta iken erkenden evden çıktıKuşluk vakti eve döndüCüveyriye’nin hala yerinde oturmakta olduğunu görünce
-Yanından ayrıldığımdan beri hep oturup zikirle mi meşgul oldun?
-Evet diye cevap verdi Bunun üzerine Peygamber Efendimiz;
-Senin yanından ayrıldıktan sonra üç defa söylediğim şu dört cümle ,senin sabahtan beri söylediğin zikirle tartılacak olsa sevap bakımından onlara eşit olur:Sübhani ve bi hamdihi adete halkıhi ve rıza nefsihi ve zinete arşıhi ve midade kelimatihi (Yarattıklarının sayısınca kendisinin olduğunca ,arşının ağırlığınca ve bitip tükenmeyen kelimeler i adedince ben Allah’ı uluhuyet makamına yakışmayan sıfatlardan tenzih eder ve ona hamd ederim)

12 Cabir ra Resulullah (sav) şöyle buyurken dinledim dedi:
“Zikrin en faziletlisi la ilahe ill’tır

13Bir gün Ebu Hureyre hazretleri ağaç dikerken Resulullah (sav) onu gördü
-Ebu Hureyre ne dikiyorsun? diye sordu
-Kendim içim fidan dikiyorum Diye cevap verdi Bunun üzere Peybamber Efendimiz:
-Sana daha hayırlı bir fidanı haber vereyim mi? Sübhani vel hamdülillahi vela ilahe illu vü ekber de!Bu sözlerin her birine karşılık cennette sana bir hurma fidanı dikilir Dedi

14Ebu Musa (ra) şöyle dedi:
Resulullah(sav) bana hitaben”Cennet hazinelerinden bir hazineyi sana bildireyim mi?”diye buyurdu
-Evet ya Rasulullah dedim
-La havle vela kuvvete illa billah(Günahtan kaçacak güç ,ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir

Tahric: Salih Şanal, Ahmet, Cavit Satıcı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com