![]() |
Acizden En Aziz’E (C.C.) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acizden En Aziz’E (C.C.)ACİZDEN EN AZİZ’E (c ![]() ![]() Kâinatın ihtişamı kadar büyük olan acziyetimi, eşsiz muhteşemliğin sahibi benim olamayan her şeyin sahibi ve ‘ben’im sahibim olan Rahman’a sunarım ![]() Ey evvelin ve gaybın sahibi, şu çirkinliklerle çevrili, kainatta küçük, alemimde büyük olan dünyadan belki kirli ama samimi yönelişidir kalbimin ![]() Ey büyüklüğü ile huzur bulduğum ve ihtiyacıma cevap veren Samed ![]() Ey maverada kalan gönlüme pencere olan Râhman ![]() Ey her şeye gücü yeten Kudret Sahibi ![]() Acziyetimin lem’asıdır sana olan bu hitaplarım ![]() İmanın kor bir ateş olduğu şu ahir zamanda, belki ahir ömrümde, sıkıntılarla dolu çalkantılı dünyadan Rahmetine niyaz ederim ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() “Cehenneme bir kişi girecek” dendiğinde “ben miyim” diyecek kadar korkak ve günahkarız ![]() Ruhumun med-cezirlerinin durulduğu en sakin liman, şu dağdağlı dünya harbinde sığındığım tek yer, Sensin Rabbim ![]() Namazım miracım, namazım huzurun(M) diyorum ![]() ve teneffüsüm diyorum ![]() Pencere açıyorum günahlarımdan sana doğru ![]() ![]() Biliyorum, yaptıklarım ne beni cehennemden kurtarır, nede cennete layık bir hale sokar ![]() ![]() Bir de Seni görmeyi öyle çok istiyor ki ruhum ![]() Çünkü yalnız nurundur ruhları nurlandıran, yalnız Senin rızandır en yüksek makam ![]() Ne cennet sevdası, ne cehennem korkusu yalnız rızan Ya Rabb! Yunus vari; “Cennet cennet dedikleri, bir kaç köşkle bir kaç huri ![]() ![]() İsteyene ver sen onları, bana Sen’i gerek Sen’i…!” olamadık belki senin aşkınla yanan bir gül, senin aşkınla bakan bir göz ve senin aşkınla yaşayan bir can ![]() Şu günahlarla çevrili dünyada olmadık dimdik ![]() Yenilgilerimiz oldu bazen ve nefis kandırmalarımız ![]() Ama göz yaşlarımız var Rabbim, azabından korkupta sana sığındığımız ![]() ![]() Biliyorum Rabbim suçluyum, günahlara karşı susamışları görüp de sessiz kalışımla, ilmini hakkıyla alamadığımla, eksik ibadetlerim ve nice kusurlarımla suçluyum ![]() Ama şimdi hicret ediyorum Rabbim ![]() Şu kirli dünyadan merhametine ![]() Şu kirli dünya gurbetinden sıla-ı Rahmana ![]() Gözleri, idrakleri kapalı olan şu dünyada bende kör ve şuursuzca gurbeti bilemedim ![]() Gurbetim senden ıraklık, gurbetim huzura olan uzaklığım ![]() Gurbet ele düştüm…’ türküleri senin gurbetini hatırlatmalıydı bilemedim ![]() Gurbetteyim Rabbim ‘gurb’ etindeyim ![]() ![]() Her an dilim Sana söyler, Sana sığınır ![]() Günahlarımla affına geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Beni kendine kul kabul et Emanetini kabz etmek zamanına kadar beni Emanetin de emin eyle ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|