Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başı, duasi, hicri, sene, sonu, yilbaşı

Hicri Yilbaşı Ve Sene Sonu Ve Sene Başı Duasi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hicri Yilbaşı Ve Sene Sonu Ve Sene Başı Duasi

Sene sonu duasi;

Her kim Zilhicce'nin sonunda(Mutlaka okunmalı);

"Ey ALLAH (cc)'ım CC ! Bu sene, Senin razı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden her ne yaptıysam ben onları unuttum, Sen ise unutmadın Bana ceza vermeye kadirken mühlet verdin ve ben, Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye davet ettin Ey ALLAH (cc)'ım CC! Ben bütün bunlardan dolayı senden mağfiret diliyorum Beni mağfiret eyle! Ey Kerem sahibi! Ey Celâl ve İkram sahibi! Bu sene, Senin razı olup bana sevap vaad ettiğin hangi amelleri işlediysem, Senden dilerim ki onları benden kabul edesin ve Senden ümidimi kesmeyesin! Ey Kerem Sahibi, kabul eyle! Efendimiz Muhammed'e (SAV) ve âl-i Ashabına Salât-ü Selâm eyle! " derse, şeytan: "Biz, bu sene yorulup bu günahları işletmek için zahmet çektik, o bir anda hepsini sildirdi" diyerek yüzüne toprak saçar

Sene basi duasi:

Her kim Muharrem'in evvelinde(Mutlaka okunmalı);
"Ey ALLAH (cc)'ım CC ! Sen Ebedi ve Kadimsin İşte bu yeni senedir, ben Senden bu sene, şeytan ve dostlarından korunmayı, kötülüğü çokça emreden bu nefse karşı yardım ve beni Sana yaklaştıran amellerle meşgul olmayı isterim Ey Kerem Sahibi, kabul eyle! " derse, şeytan: "Biz bu kişiden ümidi kesdik" der, ve ALLAH (cc) CC ona, kendisini sene boyunca koruyacak iki Melek görevlendirir (Hadis'i Şerif,

Kaynak: Alemle Safûrî, Nüzhetü'l-mecâlis, 1/156)

ücer kere okunmasi daha faziletli imis ins

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com