![]() |
Ya Hayy |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Hayy![]() Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim! Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin ![]() ![]() ![]() Yâ Rabbî! Rûhumda bir ilim katresi var ![]() ![]() Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et ![]() Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle ![]() ![]() Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar ![]() Yâ Rabbî! Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur ![]() Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin ![]() Ey âlemin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin ![]() Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al ![]() O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti) ![]() Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim ![]() ![]() Hz ![]() Bana ne senin zikrini unutturacak, sana şevkimi söndürecek, seni tesbih ederken duyduğum lezzeti kesecek bir hastalık; ne de beni azdıracak, şer ve kötülüğümü artıracak bir sıhhat ver ![]() Ey Merhamet edenlerin merhametlisi! Merhametinle bu duamı kabul et ![]() Amin Amin Amin |
![]() |
![]() |
|