![]() |
Başkasinin Ağziyla Dua Etmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başkasinin Ağziyla Dua Etmekinsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür ![]() ![]() - Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş ![]() ![]() ![]() ![]() - Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki: - O halde başkasının ağzıyla dua et ![]() ![]() - Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim? - İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al ![]() ![]() ![]() ![]() Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak ![]() ![]() ![]() Sa'd Bin Ebi Vakkas r ![]() ![]() “ Uhud savaşında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?" Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim ![]() ![]() " Allah ( C ![]() ![]() ![]() Allah ( C ![]() ![]() Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti: " Allah ( C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de: " Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah ( C ![]() ![]() Amin |
![]() |
![]() |
|