![]() |
Red Edilmeyen 3 Kisinin Duasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Red Edilmeyen 3 Kisinin DuasiNamludan çıkan kurşun gibi hedefine varıp, muhatabını bulan ve asla "Red edilmeyen 3 kişinin duası ![]() Hangi dualar mı reddedilmez? Peygamber Efendimiz (sas) Hazretleri redde uğramayacak dualardan üçünü şöyle sıralar: -Ana babanın çocukları hakkındaki duası ![]() -Misafirin ev sahibi hakkındaki duası ![]() -Zulme uğrayan adamın zalim hakkındaki duası ![]() İşte bu üç duaya dikkat etmeli, bu duaların bedduaya dönüşmesine sebep olacak tutum ve tavırlardan önemle kaçınmalıdır ![]() ![]() Özellikle zulme maruz kalan adamın yaptığı duadan ciddi şekilde korkulmalıdır ![]() Çünkü mazlumun yıkık gönülle yaptığı duasının Rabb'imizin manevi huzuruna engelle karşılaşmadan çıkacağı hadislerle haber verilmiştir ![]() Bu sebeple irşat kitapları mazlumun redde uğramayan dualarından örnekler verirler, ibret almamız için ikazlarda bulunurlar ![]() ![]() Horasan'ın meşhur valisi Abdullah bin Tahir, muhterem bir insandır ![]() ![]() ![]() - Bunların hepsini de atın zindana ![]() ![]() ![]() Böylece bütün gün çoluk çocuk rızkı için çalışmaktan yorularak geç vakit evine dönmekte olan Heratlı demirci de suçlular arasında zindanı boylamaktan kurtulamaz ![]() Mazlum adam büyük bir teessür içinde hapishanede abdestini alıp namaza durur, gözyaşları içinde kıldığı namazının arkasından el açıp duasını yaparken: -Rabb'im der, beni evimde uyutmayanları sen de evlerinde uyutma ![]() ![]() O sıralarda yatağına yeni uzanmış olan vali ise daha gözlerini kapar kapamaz müthiş bir sarsıntı ile evin sallandığını hissederek fırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak insaflı vali, sabah olunca bunda bir hikmet olabilir, birine bir zulüm mü yaptım acaba, diyerek hapishane müdürünü çağırtıp sorar ![]() -Bu gece sabaha kadar evimde uyuyamadım, ev başıma yıkılacak gibi sallanıp durdu ![]() ![]() Müdür bey kendisinin de hapishanede işittiği bir mahpusun duasını anlatır ![]() -Rabb'im beni evimde uyutmayanları sen de evlerinde uyutma, sabaha kadar evlerini başlarına salla, diye dua eden bir demirci var hapishanede, der ![]() -Hemen o demirciyi çıkarıp getirin buraya, diyen Abdullah bin Tahir, huzuruna getirttiği demircinin işinden evine giderken yoldan çevrilip suçlular arasına karıştırıldığını öğrenince, özür dileyerek demirciyi serbest bırakırken tembihini de şöyle yapar: -Bundan sonra başına böyle bir haksız iş gelirse hemen beni ara! Demircinin bu teklife cevabı valiye gözyaşları döktürecek derinlikte olur ![]() -Seni neden arayacağım? İşlemediğim suçtan dolayı beni zindana atan zalim sen değil misin? Ben seni değil, beni senin zulmünden kurtaranı arar, müracaatımı yine O'na yaparım ![]() Horasan valisinin bu söze cevabı, pırıl pırıl gözyaşı dökmekten ibaret kalır ![]() |
![]() |
![]() |
|