Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, hat, sanatı

Hat Sanatı Dua

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hat Sanatı Dua

Duâ

Manası: '(En üst orta Rahmân ve Rahîm olan 'ın adıyla başlarım (Sağ ve sol daire içi Teâlâ'ya imân ettim (orta kısım) ve meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayrın ve şerrin 'tan olduğuna, (ortanın altı) öldükten sonra dirilmenin gerçek olduğuna inandım Ben şahitlik ederim ki 'tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederim ki Muhammed onun kulu ve Resuludür'

Bu eser 1956 senesinde yazılmıştır ve şu anda orjinali İstanbul Topkapı Sarayı Yazı Salonu'nda bulunmaktadır Orjinal boyutları 43x54 cm'dir Eserin en alt satırında Arapça olarak İcazet yazı stili ile hattatın imza cümlesi yer almaktadır ve manası şöyledir: 'Bunu yazan Güzel Sanatlar Akademisi hat muallimi fakir Hacı Mustafa Halim günahlarının bağışlanmasını diler'

Hattatlar bazen eserlerinin sonuna bu tür imzalar atarlar ve kendilerini 'âciz', 'fakir', 'günahkâr' gibi sıfatlarla niteleyerek tevâzu gösterirler

Bu çalışmada İslam inancının temel taşlarını görüyorsunuz Buradaki yazıların hepsine birden 'Amentü' adı verilir Çoğu müslümanın ilk ezberlediğii duâlardan birisi budur Çünkü bu duâ, Müslüman kabul edilmek için söylenmesi gereken sözleri toplu halde içermektedir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com