Prof. Dr. Sinsi
|
Buyrun Dua Pazarına Hepsi Bedava
Allahım ben senden hayrın her çeşidini isterim; yakın olsun, uzak olsun; bildiğim olsun, bilmediğim olsun; bütün şerlerden de sana sığınırım; yakın olsun, uzak olsun; bildiğim şer olsun, bilmediğim şer olsun![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Allahım! Kulun ve peygamberin Muhammed'in senden istediği şeyleri senden ben de istiyorum Kulun ve peygamberin hangi şerlerden sana sığınmışsa ben de o şerlerden sana sığınıyorum Allahım! Ben senden-, cenneti ve cennete götüren söz ve amel(de beni muvaffak kılman)ı istiyorum Ateşten ve ateşe götüren söz ve fiillerden de sana sığınıyorum Ve dahi benim hakkımda hükmettiğin her kaza ve kaderi hayırlı kılmanı senden diliyorum "
Ey Yaratıcı Rabbim! Sen insanoğluna keremi bağışlamışsın Sen kendi özel emanetini insanoğlunun omuzlarına yüklemişsin Sen bütün peygamberlerini, kitabı öğretmek ve adaleti gerçekleştirmek için göndermişsin Sen kendine, peygamberlerine ve iman eden insanlara izzeti bağışlamışsın Sana ve peygamberlerinin getirdiği mesaja inanıyoruz Senden özgürlük, bilgi, uygarlık, adalet ve şeref istiyoruz Bize bunları bağışla! Çünkü çok muhtacız ve her zamandan daha dertliyiz ve alçaklık, esaret ve cehaletin kurbanı olmuşuz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Allahım! Senin rızanı şefaatçi kılarak öfkenden sana sığınıyorum Affını şefaatçi yaparak cezandan sana sığınıyorum Senden de sana sığınıyorum Sana layık olduğun senâyı yapamam Sen kendini sena ettiğin gibisin![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
AIIah'ım, yeterince helalinden vererek beni haramından koru Lütfunla ver, başkasına muhtaç etme "Tirmizi, Daavât 121, (3558)
Allahım! Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana rahmet eyle, Kur’ânı bana îmân, nûr, hidâyet ve rahmet kıl, Allahım Kur’ân-ı kerîmden unuttuğum oldu ise bana hatırlat, anlamadığım olduğu ise bana anlat, gece ve gündüzde Kur’ân okumayı bana nasib et, Kur’ân-ı kerîmi lehimde hüccet kıl Ey âlemlerin Rabbi
"Ey Allah'ım, bir ve samed olan, doğurmayan ve doğurulmayan, eşi ve benzeri de olmayan Allah adıy-la senden istiyorum Günahlarımı mağfıret et, sen Gafürsun, Râhimsin!"
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız Bize doğru yolu göster Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil
Allah`tan başka ilah yoktur, tekdir, ortağı yoktur, mülk ve hamd ona aittir Hayatı O verir, ölümü de O verir Kendisi hayatlardır, ölümsüzdür Hayırlar O`nun elindedir O her şeye kadirdir
Allah`ı mahlukatı sayısınca, nefsinin rızasınca, arşının ağırlığınca, kelimelerinin adedince tesbih (noksanlıklardan tenzih) ederim "
"Allahım, şikak ve nifaktan ve kötü ahlaktan sana sığınırım Allahım! Açlıktan sana sığınırım, çünkü o pek fena yatak arkadaşıdır Hıyanetten de sana sığınırım, çünkü o ne kötü huydur "
"Allah`ım, huşu duymaz bir kalbten sana sığınırım, dinlenmeyen bir duadan sana sığınırım, doymak bilmeyen bir nefisten, faydası olmayan bir ilimden, bu dört şeyden sana sığınırım "
Allahım! Anlayışım kıt, amelim az da olsa (dünyevi ve uhrevi) ihtiyaçlarımı senin kapına indiriyor (karşılanmasını senden taleb ediyorum) Ràhmetine muhtacım, halimi arzediyorum (İhtiyacım ve fakrim sebebiyledir ki) ey işlere hükmedip yerine getiren, kalplerin ihtiyacını görüp şifâyâb kilan Rabbim! Denizlerin aralarını ayırdığın gibi benimle cehennem azabının arasını da ayırmanı, helâke dâvetten, kabir azabindan korumanı diliyorum
"Allahım bana merhamet et, afiyet ver, hidayet ver, rızık ver!"
"Allah`ım, yeterince helalinden vererek beni haramından koru Lütfunla ver, başkasına muhtaç etme "
"Allahım! Senden işte (dinde) sebat etmeyi, doğruluğa da azmetmeyi istiyorum Keza nimetine şükretmeyi, sana güzel ibadette bulunmayı taleb ediyor, doğruyu konuşan bir dil, eğriliklerden uzak bir kalb diliyorum Allah`ım, senin bildiğin her çeşit şerden sana sığınıyorum, bilmekte olduğun bütün hayırları senden istiyorum, bildiğin günahlarımdan sana istiğfar ediyorum "
"Allahım üzüntüden ve kederden sana sığınırım Aczden ve tembellikten sana sığınırım, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım Borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından sana sığınırım "
De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir Onun ortağı yoktur Bana böyle emrolundu ve ben müslümanların ilkiyim Enam 162 163
"Allahım! Bize korkundan öyle bir pay ayır ki, bu, sana karşı işlenecek günahlarla bizim aramızda bir engel olsun, itaatinden öyle bir nasib ver ki, o bizi cennete ulaştırsın Yakininden öyle bir hisse lutfet ki dünyevi musibetlere tahammül kolaylaşsın Allahım! Sağ olduğumuz müddetçe kulaklarımızdan, gözlerimizden, kuvvetimizden istifade etmemizi nasib et Aynı şeyi bizden sonra gelecek olan neslimize de nasib et intikamımızı, bize zulmedenlerden almışlardan kıl (mazlumlardan değil) Bize tecavüz edenlere karşı bizi muzaffer kıl Bize, dini musibet verme Dünyayı, ne asıl gayemiz kıl, ne de ilmimizin son hedefi Bize merhametli olmayanı bize musallat etme "
Ey Rabbimiz! Biz iman ettik İşlediğimiz günahları bağışla ve bizleri ateşin azabından koru
Allahım! Anlayışım kıt, amelim az da olsa (dünyevi ve uhrevi) ihtiyaçlarımı senin kapına indiriyor (karşılanmasını senden taleb ediyorum) Ràhmetine muhtacım, halimi arzediyorum (İhtiyacım ve fakrim sebebiyledir ki) ey işlere hükmedip yerine getiren, kalplerin ihtiyacını görüp şifâyâb kilan Rabbim! Denizlerin aralarını ayırdığın gibi benimle cehennem azabının arasını da ayırmanı, helâke dâvetten, kabir azabindan korumanı diliyorum
"Allah`ın adıyla Allah`a tevekkül ettim Allahım! Zillete düşmekten, dalalete düşmekten, zulme uğramaktan, cahillikten, hakkımızda cehalete düşülmüş olmasından sana sığınırız"
"Allahım! Seni hamdinle tenzih ederim Senden başka ilah yoktur Günahım için affını dilerim, rahmetini taleb ederim Allahım ilmimi artır, bana hidayet verdikten sonra kalbimi saptırma Katından bana rahmet lutfet Sen lutfedenlerin en cömerdisin"
Allah`ım, şehadet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah`sın, birsin, samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur "
"Rabbim, beni, annemi, babamı, mü'min olarak evime gireni, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla Zalimlere yıkımdan başkasını arttırma "
Allah'ım, kalplerimizi imân ve Kur'ân nuruyla nurlandır Allah'ım, bizi Sana muhtaç olduğumuzun şuuruyla zenginleştir; Senden müstağnî durma fakirliğine düşürme Kendi güç ve kuvvetimizden teberrî ediyor, Senin havl ve kuvvetine sığınıyoruz Bizi Sana tevekkül edenlerden kıl Bizi nefsimizin eline bırakma Bizi, koruyuculuğunla muhâfaza eyle Bize ve erkek, kadın bütün müminlere merhamet et Kulun, peygamberin, seçtiğin, dostun, mülkünün güzelliği, masnuâtının melîki ve sultanı, inâyetinin gözbebeği, hidâyetinin güneşi, hüccetinin lisânı, rahmetinin timsâli, mahlûkatının nuru, mevcudâtının şerefi, mahlûkatının çokluğu içinde birliğinin kandili, kâinat tılsımının keşşâfı, rubûbiyet saltanatının dellâlı, hoşnut olduğun şeylerin tebliğ edicisi, gizli isimlerinin tanıtıcısı, kullarının muallimi, âyetlerinin tercümânı, rubûbiyet güzelliğinin aynası, şuhud ve işhâdının medârı, âlemlere rahmet olarak gönderdiğin habîbin ve resûlün olan Efendimiz Muhammed'e, onun bütün âl ve ashâbına, kardeşleri olan diğer peygamber ve resûllere, melâike-i mukarrebîne ve sâlih kullarına salât ve selâm eyle Âmin
"Sübhani ve bihamdihi, estağfirullahe ve etubu ileyh (Allahım seni hamdinle tesbih ederim, mağfiretini diler, günahlarıma tevbe ederim )"
"AIlahım üzüntüden ve kederden sana sığınırım Aczden ve tembellikten sana sığınırım, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım Borcun galebe çaImasından ve insanların kahrından sana sığınırım "
"Allahım! Sen yedi semânın Rabbi, Arş-ı Âzam'ın Rabbisin Sen bizim Rabbimiz ve herşeyin Rabbisin Tevrat, İncil ve Furkân'ı indiren, tohum ve çekirdekleri açansın Her şeyin şerrinden sana sığınıyorum Her şeyin alnından yapışmışsın (dizginleri senin elindedir) Evvel sensin, senden önce bir şey yoktur Ahir sensin, senden sonra da bir şey kalmayacak Sen zâhirsin, senin üstünde bir şey mevcut değildir Sen bâtınsın, senin dışında bir şey yoktur Benim borcumu öde, beni fukaralıktan kurtar, zengin kıl "
Allahım! Sen yedi semânın Rabbi, Arş-ı Âzam'ın Rabbisin Sen bizim Rabbimiz ve herşeyin Rabbisin Tevrat, İncil ve Furkân'ı indiren, tohum ve çekirdekleri açansın Her şeyin şerrinden sana sığınıyorum Her şeyin alnından yapışmışsın (dizginleri senin elindedir) Evvel sensin, senden önce bir şey yoktur Ahir sensin, senden sonra da bir şey kalmayacak Sen zâhirsin, senin üstünde bir şey mevcut değildir Sen bâtınsın, senin dışında bir şey yoktur Benim borcumu öde, beni fukaralıktan kurtar, zengin kıl "
|