![]() |
Sözün Kalbi Duadır, Kalbim Sen Ol Efendim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sözün Kalbi Duadır, Kalbim Sen Ol Efendim''Dua etmek Yaradan'ı değiştirmez ama dua edeni değiştirir'' ''Her söz dua değildir ![]() ![]() ''Yüreğinin derinliklerinden Rabbini çağıran kişi,kendini aşkın sonsuz semasında bulacaktır ![]() ''Bir el ALLAH'a açılırsa;hiçbir şey alamdan asla kapanmaz ![]() ![]() ''Namaz bir duadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Rabbimiz; ''Ellerini bana kaldırıp dua eden kulumun ellerini boş çevirmekten haya ederim'',buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dua ;rahmetin anahtarıdır ![]() ''ALLAH'ın lütuflarından isteyiniz ![]() ''ALLAH'a duayı cevap vereceğinden emin olarak yapınız ![]() ![]() ''Sizin herhangi biriniz duasında acele etmediği ve 'dua ettim de,kabul edilmedi' demediği sürece,duası kabul edilir ![]() ''Kabul edileceğine inanarak ALLAH'a dua ediniz ![]() ![]() ''Mü'min bir dua ile ALLAH'a yalvarırsa,bu dua -günah işlemek veya akraba ile ilgiyi kesmek için olmadıkça- yüce ALLAH ona şu üç şeyden birini verir:-Ya duasını kabul edip,istediğini dünyada verir ![]() ![]() ![]() ''Dua ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dua ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dua ![]() ![]() ![]() ![]() Dua ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yükünü Rahman'a vermesi ![]() ![]() Kalp ve ruhun eli,gözü,kulağıdır dua ![]() ![]() ''Dua;hayatın nefesidir ![]() Dua;ibadetin nuru ve kokusudur ![]() Dua;Yaradan'ın huzurunda olmanın,O'na muhatap olabilmenin adıdır ![]() Dua;ruhun,madde kafesinin kapısını aralayıp kanatlanmasıdır ![]() Dua;sevdiğine yönelmek,sevgiliyle dertleşmek,ona yaşadığı zorluğu da,mutluluğu da anlatmaktır ![]() Fani olanın,sonsuz olana;muhtaç olanın,sonsuz zenginliğe sahip olana bağlanmasıdır dua ![]() ![]() Bir bahar mevsiminde açan çiçeklere,gül kokularına,rahmet meyvelerine pencerelerimizi açmak misali;ebedi bahar meltemlerine gönül penceremizi açmaktır ,dua ![]() ![]() Zalimin zulmüne,vefasızlığa,yalnızlığa,sıkıntıla ra,zorlukl ara en güzel cevabı almak için soru sormaktır dua ![]() ![]() Cevap ondan gelir ![]() Sonsuz derecede adil,vefalı,ebedi dosttan gelir ![]() Cevap dostçadır,sevgiyledir ![]() Cevabın adı huzurdur,bazen gözyaşıdır ama mutlaka ruhun aydınlanması,kalbin yatışmasıdır ![]() Dua;dünyanın ve maddenin öetesini görmek,öte alemlerin varlığını hissetmektir ![]() Dua;sonsuza giden yolda,kalp gözünü o sonsuz ufka dikmektir ![]() (İSMAİL ACARKAN/Sözün Kalbi Duadır,Kalbim Sen Ol Efendim |
![]() |
![]() |
|