![]() |
Vesveseden Kurtuluş Yolları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vesveseden Kurtuluş YollarıVesveseden Kurtuluş Yolları ve Duası Şeytan insana her yönden yanaşarak onu Allah'ın yolundan alıkoymaya çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() Vesveseye tutulan kimsenin söyleyeceği en güzel şey "Euzü Besmele" çekmektir ![]() "Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa hemen Allah'a sığın ![]() ![]() Ebu Hureyre (R ![]() ![]() ![]() "Sizden birine şeytan gelir ve: "Şunu kim yarattı? Bunu kim yarattı?" diye vesvese verir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vesveseden Kurtuluş YollarıOsman bin Ebu'l-As (R ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Allah'ın Resulü! Şeytan, ben namazdayken araya girip yanlış okumama sebep oluyor!" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vesveseyi gideren en faydalı ilaç Allah-u Zülcelal'in zikridir ![]() "(İnsanlara kötü şeyler fısıldayan) o sinsi vesvesecinin şerrinden…" (Nas; 4) İbn-i Abbas (R ![]() ![]() ![]() ![]() İbn-i Abbas (R ![]() ![]() ![]() ![]() "Şeytan insanoğlunun kalbinin üzerinde tünemiş vaziyette bekler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vesveseden Kurtuluş YollarıHz ![]() ![]() ![]() "Size Allah'ı çok zikretmenizi emrediyorum ![]() ![]() Görüldüğü gibi vesveseden kurtulmanın çaresi Allah'ı zikretmektir ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmed bin Ebu'l-Havari şöyle demiştir: "Ben vesveseden Süleyman Darani'ye şikayette bulundum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı Nevevi bunu el-Ezkar isimli eserinde nakletmiş ve şöyle demiştir: "Bu söz bazı alimlerin söylediği gibi şu sözü kuvvetlendirir: İmanı kemale eren kimse, vesvese ile müptela olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|