Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, kurandan

Kur-Andan Dualar

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kur-Andan Dualar

"Rabbena zalemna enfusena Ve in lem tağfirlena ve terhemna lenekunenne minel hasirin"
"Ey Rabbimiz! Biz nefsimize zulmettik Eğer bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen, elbette büyük ziyana uğrayanlardan olacağız"
(Araf-23 )

"Rabbic'alni mukimessalati ve min zürriyeti Rabbena ve tekabbel dua Rabbenağfirli veli valideyye velil muminine yevme yekumul hisab"
Rabbim beni namazı dosdoğru, mükemmel şekilde kılan bir insan yap Zürriyetimden de böyle insanlar yarat Ey Rabbimiz! Dualarımızı kabul et Rabbimiz, Kıyametin kopacağı günde, beni ana ve babamı ve müminleri bağışla
( İbrahim–40–41 )

"Rabbişrahli sadri ve yessirli emri Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli"
Ey rabbim Göğsümü aç, genişlet İşimi kolaylaştır Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni
( Taha:25-28 )

"Rabbi inni zalemtü nefsi fağfirli"
Ey Rabbim, ben nefsime zulmettim Beni bağışla"
( Kasas-16 )

"Rabbi hebli min ledünke zurriyetten tayyibetenİnneke semiüddua"
Rabbim bana kendi katından tertemiz ve mübarek bir zürriyet ihsan et Şüphe yok ki, sen duaları işitensin[/size]
( Âl-i İmran-38 )

"Rabbena efriğ aleyna sabren ve sebbit akdemena vensurna alel kavmil kâfirin"
Ey Rabbimiz üzerimize sabır yağdır Ayaklarımızı sabit kıl Kafirlerden meydana gelen topluluğa karşı bize yardım et
( Bakara-250 )

"Rabbena la tuziğ kulubena bade iz hedeytena ve heblena min ledünke rahmehİnneke entel vehhab"
Rabbimiz hidayete erdikten sonra kalplerimizi batıla meylettirme Şüphesiz sen ziyadesiyle bağışlayansın"
( Âl-i İmran–8,9 )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com