Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, mutlaka, okuyun

Dua Mutlaka Okuyun !!!

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dua Mutlaka Okuyun !!!

PEYGAMBER'LE TEVESSÜL DUASI
Osman Bin Huneyf radıyu Teala anhu'nun merfu hadisinde,âmâ birisinin gözünün şifa bulup iyileşmesi için dilekte bulunması üzerine Rasûlullah kendisine güzel abdest ve güzelce iki rek'at namazdan sonra,
"Allâhumme innî es'eluke ve eteveccehu İleyke ve Nebiyyike Muhammedin Nebiyy-ir-rahmeti sallallâhu aleyhi ve sellemYa Muhammed (yerine: Ya Rasûl) İnnî teveccehtu bike ilâ Rabbî fî hâcetî hêzihî lî tukdâli Allâhumme feşeffi'hu fiyye" duasını okumasını emretmiştir Âmâ güzelce aldığı abdest ve kıldığı namazdan sonra bu duayı okuyunca gözü şifa bulmuştur
Yani:"Allâhumme! Gerçekte ben Sen'den isterim Rahmet nebisi olan Peygamberin vesilesi ve şefeatiyle San'a yöneliyorum Ey Allah'ın Rasûlü! Şu ihtiyacımın -İhtiyacı neyse diliyle söyler- giderilmesi için Senin yardımınla Rabbi'me yöneldim Allâhumme! Onu benim hakkımda şefaatçi kıl" demektir
"Rahmet Nebisi olan Muhammed Aleyhi ve selem'in vesilesi ve şefaatiyle San'a yöneliyorum" deyişi zamanında Nebi sallallâhu aleyhi ve sellem'in nurunun çadır ve zırh gibi kendisini kuşattığı zihninde tasvir etmek de gerek
SEVGİ BAĞI Dilara Yayınları İSMAİL ÇETİN (kuddise sirruh)

Alıntı Yaparak Cevapla

Dua Mutlaka Okuyun !!!

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dua Mutlaka Okuyun !!!

bir anımı anlatayım size bu duayla ilgili:
Ben bu duayı ilk ezberlediğim sıralar bir arkadaşımın evine gitmiştimOrda karnım çok acıkmıştı Yüzüne söyleyemedim arkadaşım benim karnım acıktı diye o yüzden içimden bu duayı okudum
Duanın manasında geçtiği gibi okuduktan sonra isteğimi belirttim yani:
Allah'ım ne olur arkadaşım yemek için bişeyler getirsin dedim bir de ne bakayım 5-10 dk sonra bisküvi felan yanında da bişeyler getirmiş
Tabi ben belli etmiyorum nasıl seviniyorum Karnım doydu diye
Gerçekten tesirli bir duaçok istediğim bir dileğim oldu mu bu duayı okuyorum ve herkeze de tavsiye ederimm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com