Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllü, lokum, sade, tarihcesi

Sade Güllü Lokum Tarihçesi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sade Güllü Lokum Tarihçesi










500 yıldır üretilen Türk şekerleme kültürüdür Yapımı tecrübe ve ustalık ister Bugünkü biçimini 19 yüzyılda ulaşmıştır Daha önceleri lokum üretiminde tatlandırıcı olarak bal ve pekmez, su bağlayıcı, doku yapıcı madde olarak da un kullanılırdı Osmanlı Devletine ithal yoluyla şekerin girmesiyle, 18 yüzyıl sonlarında başka tatlı yiyeceklerde olduğu gibi lokumda da şeker kullanılmaya başlandı Daha sonra da unun yerini nişastanın almasıyla günümüze Türk şekerlemesi olarak 18 yüzyılda bir İngiliz gezgini tarafından Avrupaya götürüldü ve Türk Lokumu adıyla tanındı
Lokum, şeker şurubunun (sakaroz) sitrik asit, tartarik asit veya kremtartarla kestirilerek mısır nişastası ile pişirilmesinden elde edilir Ana madde olan nişasta ve şekere, yapılacak lokumun cinsine göre fındık, fıstık, bademiçi gibi kuruyemişler, meyve usareleri veya sakız da konulabilir Ayrıca hindistan cevizi rendesi ve kaymak ilave edilerek yapılan çeşitleri de vardır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.