|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2007, kongre, kongresi, makina, mühendisleri, odasi, programi, sanayi, tmmob |
![]() |
Tmmob Tmmob Sanayi Kongresi 2007 - Kongre Programi - Tmmob Makina Mühendisleri Odasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tmmob Tmmob Sanayi Kongresi 2007 - Kongre Programi - Tmmob Makina Mühendisleri OdasiTMMOB adına Makina Mühendisleri Odası tarafından, 14 - 15 Aralık 2007 tarihlerinde Ankara‘da, İMO Teoman Öztürk Salonu‘nda,SANAYİLEŞME, PLANLAMA ve KALKINMA "Türkiye İçin Model Önerileri" başlığı ile yapılacak olan Sanayi Kongresi 2007 programı belirlendi ![]() PROGRAMI "Geçmişten Geleceğe SANAYİLEŞME, PLANLAMA ve KALKINMA Türkiye İçin Model Önerileri" 14 - 15 Aralık 2007 İMO Teoman Öztürk Kongre Salonu - Necatibey/ANKARA1 ![]() ![]() ![]() 09 ![]() ![]() -Emin Koramaz, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı -Mehmet Soğancı, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı -Zafer Çağlayan, T ![]() ![]() ![]() ![]() OTURUM BAŞKANI: Emin Koramaz, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Planlama Olgusu - Prof ![]() ![]() ![]() ![]() I ![]() 11 ![]() ![]() OTURUM BAŞKANI: Kemal Ulusaler, EMO Yönetim Kurulu Başkanı -Uluslararası Düzeyde Sanayileşme Olgusu: ·Ana Sanayiler ve Fason Üretim - Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 12 ![]() ![]() OTURUM BAŞKANI: Hasan Küçük, KMO Yönetim Kurulu Başkanı -Türkiye‘de Dış Girdi Ağırlıklı Sanayileşme ve İhracata Yönelik Sanayileşme ·İmalat Sanayiinin Yeri ve AB‘nin Konumu: 2000-2006 - Mustafa Sönmez, Araştırmacı, Yazar, İktisatçı ·İhracat‘a Yönelik Büyüme Modeli - Prof ![]() ![]() •Gelişmekte Olan Ülkelerde ve Türkiye‘de Doğrudan Yabancı Yatırım Hareketlerinde Kurumsal Değişkenlerin Rolü - Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() III ![]() 14 ![]() ![]() OTURUM BAŞKANI: Taner Yüzgeç, İMO Yönetim Kurulu Başkanı -Rapor Sunumu - Yavuz Bayülken, Yürütme Kurulu Üyesi -Özel Oturum - Melih Şahin, Yürütme Kurulu Üyesi - Dinçer Mete, Yürütme Kurulu ÜyesiSalondan Katılım ve Tartışmalar15 ![]() ![]() IV ![]() 15 ![]() ![]() OTURUM BAŞKANI: Mehmet Torun, Maden MO Yönetim Kurulu Başkanı -Ülke Deneyimleri Neoliberal Politikalara Alternatif (Alan Araştırması) - Mak ![]() ![]() ![]() -Ülke Deneyimleri Üzerine Tartışmalar·İrlanda Bir Model Olabilir mi?- Cemil Ertem, İktisatçı, Yazar ·Meksika - Aylin Topal, ODTÜ İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Böl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() V ![]() 09 ![]() ![]() OTURUM BAŞKANI: Ali Fahri Özten, HKMO Yönetim Kurulu Başkanı -Sanayileşme ve Kalkınma Planları: Dönemsel Uygulamalar - Prof ![]() ![]() -Türkiye‘de Yatırım Teşvikleri ve Uygulama Sonuçları - Dr ![]() -Türkiye‘nin Sanayileşme Politikasının Tarıma Etkisi - Abdullah Aysu, Üretici Sendikaları Konfederasyonu -KOBİ‘ler için Stratejik İşbirliği Modeli Olarak Kümelenme Türkiye İçin Bir Model Olabilir mi? - Doç ![]() ![]() -Planlamanın Sonu: 9 ![]() ![]() ![]() VI ![]() 11 ![]() ![]() OTURUM BAŞKANI: Prof ![]() ![]() ![]() ![]() -Teknoloji Politikalarını Etkileyen Yeni ve Kritik Gelişmeler·Kriptolojideki Gelişmeler - Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Küresel Üretim Ağlarından Küresel İnovasyon Ağlarına Dönüşümün İçinde Olabilmek - Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 ![]() ![]() OTURUM BAŞKANI: A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Küreselleşme, Kalkınma ve Teknolojik Atılımlar - Prof ![]() ![]() -Kalkınma Stratejilerinde Kamu ve Planlama - Doç ![]() ![]() ![]() ![]() -Küresel Düzeyde Kalkınma ve Planlama - Prof ![]() ![]() ![]() ![]() 15 ![]() ![]() VIII ![]() 15:45 -17:00FORUM OTURUM BAŞKANI: Yavuz Bayülken, Kongre Yürütme Kurulu Üyesi -Sonuç Bildirgesi Taslağı Üzerine Tartışma ve Değerlendirme |
![]() |
![]() |
|