![]() |
Seccade'nin Feryadı... |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() Seccade'nin Feryadı...Gün ışımamış sabah yakındır Yorgunluğun verdiği ağırlıkla hemen uykuya dalmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam şaşırdı ve korkulu bir sesle < -İnleyen sen miydin? -Evet dedi seccade -Niçin ağlıyorsun? Seccade yine içe işleyen bir sesle: - Seni uykundan uyandıran susuzluğunu, doyuncaya kadar, su içerek giderdin ![]() - Nasıl susarsın, sen canlı bile değilsin dedi adam ![]() Seccade: - Benim ihtiyacımda bir nevi sudur ama içtiğin değil ![]() ![]() - Anlamadım dedi adam meraklı gözlerle seccadeye - Ağlarım çünkü Allah'ın kulları; kabrinin aydınlığa ulaşmasını, karanlıklarda kalmamayı, o kutlu günde aydın olmayı isterler ![]() ![]() ![]() -Beni rahat bırak deyip döndü adam ![]() Seccade devam etti ![]() - Ey Allah'ın kulu; bak işte sabah namazının vakti geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Adam iyice sıkılarak: -Ey seccadem, beni rahat bırak ![]() ![]() - Seccade yılmadan adamı uyarmaya ve uyutmamaya uğraşıyordu ![]() - Demek ki sen dünyaya ahretten daha çok önem veriyorsun ![]() Adam iyice öfkelendi: -Yeter artık lütfen konuşma diye bağırdı ![]() Seccade bu çıkışın karşısında önce sustu ![]() -Ah o fecir vaktindeki adamlar, ah o fecir vaktindeki adamlar dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine adam yatağından doğrulup; -Haklısın sabah namazı gerçekten önemli dedi ![]() ![]() Seccade: -Öyleyse kalk ve namaz kıl dedi ![]() ![]() Seccade son bir ümitle ; -Kişi Salih amellerin ne kadar büyük ecri olduğunu idrak edemezse tüm zamanlarda bu ameller zor gelir ![]() Bu andan sonra adamda tek kelime duyulmadı ![]() ![]() ![]() Ama heyhat! Adam ömründeki en uzun uykuyu dalmıştı bile ![]() ![]() ![]() -Ey tövbesini yarına erteleyen, bilir misin yarına çıkabileceğini !!! Ölüm pusuda hep, biz dünya için günah işlerken ![]() ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Seccade'nin Feryadı... |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Seccade'nin Feryadı...çok etkileyici bir hikayeydi tüylerim diken diken oldu derler ya öyle bişey allah razı olsun kardeşim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
bonsoir
|
![]() Cevap : Seccade'nin Feryadı...Sabah namazı gerçekten çok önemli, üstelik seher vaktinden gün ışıyana kadar her insana rıskı dağıtılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
edenbulur23
|
![]() Cevap : Seccade'nin Feryadı...Kardeşlerime aynen katılıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|